Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΣ

  

 ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ










43 χρόνια πέρασαν μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και θυμάμαι που η Χούντα μας επιστράτευσε και τρέχαμε από χωράφι σε χωράφι δίχως καμιά οργάνωση για τάχα πόλεμο. Εγώ μόλις είχα βγει από τις φύλακες της χούντας και έλεγα σε όλους τους φαντάρους ότι είναι μια ευκαιρία τώρα να ρίξουμε την χούντα. Ενώ στην Αθήνα τα πράγματα άλλαζαν ,δεν ξέρω πως με κάρφωσαν σε έναν ταγματάρχη της χούντας τι λέει ο Αναστασιάδη  με καλεί και μου λέει πρέπει να φύγεις δεν σε χρειαζόμαστε και εγώ γέλασα και τι  λέτε δίχως φόβο  φώναξα στα παιδιά την άρα που τους χαιρετούσα  παιδιά η χούντα πέφτει.
 Ήρθα στην Θεσσαλονίκη και με μερικούς από τις φύλακες φίλους  βρεθήκαμε στην Τσιμισκή μπροστά στο κτίριο Βελλίδη και αρχίσαμε να φωνάζουμε κάτω η χούντα και ξαφνικά αυτή η ομάδα ξεπέρασε τους 4000 χιλιάδες που μέχρι το πρωί κάναμε πορεία και φωνάζαμε κάτω η χούντα .
Μετά ακούγαμε και τα γεγονότα τι γίνεται  στην Κύπρο. Άλλο νέο ότι ο Μαύρος με τον Κανελλόπουλο κάνουν κυβέρνηση και μετά από δυο ώρες με εντολή Αβέρωφ έρχεται ο Καραμανλής .Στην συνέχεια έχουμε δήλωση Ετσεβίτ πρωθυπουργού της Τουρκιάς ότι εμείς ρίξαμε την χούντα στην Ελλάδα μετά την εισβολή στην Κύπρο. Ναι  και όλα αυτά μετά 43 χρόνια που όλα σήμερα  είναι στα ίδια   .Τώρα σχετικά με την εκδηλώσει  στο προεδρικό μέγαρο την Δευτέρα 24.7. η εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίες μετά από αυτά τα τόσα   θλιβερά γεγονότα το ερώτημα είναι χρειάζεται αυτή η εκδηλώση. Mε αυτό το σκεπτικό εγώ ποτέ δεν θέληση να παρευρεθώ σε αυτήν την εκδήλωση και πάντα  ευχαρίστησα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση  του
Ανέστης Αναστασιάδης    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20.7.2017

1 σχόλιο:

(3)