Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ


 
Με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης ( Πέλλας), Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου ( Ημαθίας)

Συζητήθηκαν οι αναγγελίες και αποζημιώσεις από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και την ανεμοθύελλα σε Πέλλα και Ημαθίας
Εκτιμήθηκε η πρόοδος των εκτιμήσεων στις φετινές ζημιές και ο πιθανότερος χρόνος πορισμάτων και αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς
Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση για εκχώρηση των πορισμάτων για την χρηματοδότηση των πληγέντων αγροτών
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Ζανιάς ανέφεραν στους βουλευτές ότι έχουν ήδη προχωρήσει σε αναγγελίες για τις ζημιές που θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Εκτιμήθηκε από όλους ως ταχεία και πρώτη φορά τόσο αποτελεσματική η εκτίμηση των φετινών ζημιών με εκτιμητές σε όλα τα μέρη που επλήγησαν. Προβλέπεται η έκδοση των πορισμάτων ως τέλος Οκτωβρίου και η πληρωμή τους στο τέλος του χρόνου ( αν έχουν εισπραχτεί οι εισφορές και υπάρχουν τα αντίστοιχα διαθέσιμα) ή άλλως κοντά στο τέλος Ιανουαρίου.
Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα εκχώρησης των πορισμάτων και η χρηματοδότηση έναντι αυτών από Τράπεζες ( απευθείας ή μέσω συνεταιρισμών) και όλοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε αυτό το θέμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)