Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Αναβολή δίκης για μαύρο χρήμα στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου.






Ο  αγώνας  του Παράσχου Τσάνταλη, να αποδείξει ότι υπήρχε διαδρομή «μαύρου χρήματος» στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , που στέρησε  έργα που είχαν ανάγκη  οι κάτοικοι της περιοχής ,συνεχίζεται.










Αναβλήθηκε  η ορισμένη   για  την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 δίκη πρώην δημάρχων  ,
αλλά και υπαλλήλου του τέως Δήμου Εξαπλατάνου και νυν του Δήμου Αλμωπίας , λόγω λάθους κλήτευσης ημερομηνίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Την μήνυση εναντίον τους είχε καταθέσει ο Παράσχος Τσάνταλης  επειδή όπως υποστήριζε εξ αιτίας της ψευδορκίας τους καταδικάστηκε από δικαστήριο
Είναι χαρακτηριστικά δημοσιεύματα που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015  στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ του Ν. Πέλλας. Ο Παράσχος Τσάνταλης επέρριπτε ευθύνες στην υπάλληλο του τότε Δήμου Όλγα  Μπεγλοπούλου (σύζυγος του δημοτικού συμβούλου Αλμωπίας Γιώργου Σαββίδη) για μη σύννομες ενέργειες και πληρωμές με « μαύρο» χρήμα . Η ίδια τα είχε αρνηθεί όλα μα απάντηση στην ίδια εφημερίδα, αλλά ο Παράσος Τσάνταλης επανήλθε ισχυριζόμενος ότι η Ο. Μπεγλοπούλου και πήρε και έδωσε ¨μαύρα χρήματα».
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Δεκεμβρίου , γιατί σε ένανα από τους κατηγορούμενους επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα στο οποίο αναφερότανε ότι η δίκη είναι προσδιορισμένη για τις 18 Μαΐου και όχι για τις 18 Απριλίου. 
Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής .  





ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ
Και πήρες και έδωσες λεφτά, κυρία Μπεγλοπούλου


1/8/2013: ΟΛΓΑ ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ούτε πήρα , ούτε έδωσα λεφτά

11-11-2015 ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ : Και πήρες και έδωσε  λεφτά



Με δύο άρθρα μου που δημοσιεύθηκαν στα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ » στις 20/11/2011 και 18/7/2013 είχα καταγγείλει και στηλιτεύσει την ροή του μαύρο χρήματος στο Δήμο Εξαπλατάνου, όπου επί δημαρχίας Παλίκογλου οι προφορικές συμβάσεις και οι παράνομες πληρωμές με «μαύρα» ήταν καθεστώς.
          Είχα αναδημοσιεύσει μάλιστα φωτοτυπίες από το περίφημο τετράδιο στο οποίο καταχωρούνταν όλες οι παράνομες πληρωμές.  Στην τελευταία σελίδα αυτού του τετραδίου έγραφε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμαρχος έδωσε στην κ. Μπεγλοπούλου 4.400,00 ευρώ».
          Η κ. Μπεγλοπούλου «θίχθηκε» από το δεύτερο δημοσίευμα στις 18/7/2013 γι’ αυτό έσπευσε να απαντήσει με επιστολή της που δημοσιεύθηκε στις 1/8/2013  στην ίδια εφημερίδα.
          Σε εκείνη την επιστολή της ισχυριζόταν πως «ούτε πήρε ούτε έδωσε» χρήματα, όπως γραφόταν στο τετράδιο.
          Μάλιστα, μετά τη δεύτερη δημοσίευση του τετραδίου στις 18/7/2013 κατέθεσε μήνυση εναντίον μου, στην οποία με κατηγορούσε ότι δήθεν την συκοφάντησα και επαναλάμβανε ότι ούτε πήρε, ούτε έδωσε χρήματα.
          Τα ίδια υποστήριξε στο Δικαστήριο όπου δικάσθηκε η μήνυσή της εναντίον μου στις 4 Φεβρουαρίου 2015.
          Όπως γίνεται αντιληπτό η κ. Μπεγλοπούλου υποστηρίζει σταθερά και με επιμονή πως «ούτε πήρε ούτε έδωσε μαύρα χρήματα», πως δεν συμμετείχε στη διαδρομή του μαύρου χρήματος που έρρεε άφθονο στο Δήμο Εξαπλατάνου.
          Το ψέμα όμως, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, έχει κοντά ποδάρια.
          Λίγες ημέρες μετά τις 4/2/2015 που έγινε η εκδίκαση της μήνυσης της κ. Μπεγλοπούλου σε βάρος μου, στο Πλημμελειοδικείο της Έδεσσας, περιήλθαν στην κατοχή μου μία σειρά από έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ότι η κ. Μπεγλοπούλου, αλλά και οι μάρτυρές της Χρήστος Παλίκογλου και Διονύσιος Δρένος λένε συστηματικά ΨΕΜΑΤΑ.
          Τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή μου είναι αυτούσια τα εξής:
1) Χειρόγραφο σημείωμα του Τουμανίδη Κων/νου στο οποίο αναφέρει: Από την κ. Μπεγλοπούλου 3.000 € στις 21-4-2005. Από την κ. Μπεγλοπούλου 1000 € στις 20-12-2005.
2) Απόδειξη ποσού 3.000 € με ημερομηνία 15-4-2005 από την οποία προκύπτει ότι ο Τουμανίδης Κων/νος έλαβε από την Μπεγλοπούλου Όλγα 3.000 €.
3) Απόδειξη ποσού 1.800 € με ημερομηνία 15-4-2005 από την οποία προκύπτει ότι ο Παπαδόπουλος Χρήστος του Κων/νου (αντιδήμαρχος) έλαβε από την Μπεγλοπούλου Όλγα 1.800 €
4) Χειρόγραφη κατάσταση που συνέταξε ο τότε Δήμαρχος Χρήστος Παλίκογλου, στην οποία αναγράφει διάφορα ονόματα και δίπλα σε κάθε όνομα ένα ποσό. Πρώτο όνομα σε αυτήν την κατάσταση είναι το Όλγα και δίπλα το ποσό 300. Πρόκειται άραγε για την κ. Μπεγλοπούλου;
          Τα παραπάνω έγγραφα έρχονται να προστεθούν στις αποδείξεις που υπογράφουν οι: Ντάκος Χρήστος, 
Ευαγγελίδης Ευστάθιος,
 Δήμου Χρήστος, 
Χρυσίδης Κων/νος 
και Μαυρόπουλος Θεόδωρος 
τις οποίες προσκόμισα στο Δικαστήριο και στις οποίες φέρεται ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι έλαβαν από την κ. Μπεγλοπούλου διάφορα ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 4.385,00 ευρώ, αλλά και στην κατάθεση του Μαυρόπουλου Θεόδωρου ο οποίος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι το ποσό των 385,00 ευρώ που αναφέρεται στην απόδειξή του το κατέβαλε η κ. Μπεγλοπούλου.
          Εκτός αυτών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάθεση στο Δικαστήριο του κ. Αθανασίου Τσιώνη, ο οποίος κατέθεσε ένορκα ότι στο περίφημο τετράδιο, τις καταχωρήσεις τις πραγματοποιούσε ο ίδιος κατ εντολήν  του  τότε δημάρχου  Χρήστου Παλίκογλου.
          Τι λέτε τώρα λοιπόν κ. Μπεγλοπούλου; Πήρατε από τον Παλίκογλου τα 4.400,00 ευρώ;  Δώσατε στις 15-4-2005 το ποσό των 3.000,00 ευρώ στον κ. Τουμανίδη Κωνσταντίνο όπως αναφέρεται στη σχετική απόδειξη;
          Δώσατε στις 15/4/2005 το ποσό των 1.800,00 ευρώ στον αντιδήμαρχο Παπαδόπουλο Χρήστο, όπως αναφέρεται στη σχετική απόδειξη;
          Δώσατε στον κ. Τουμανίδη Χρήστο στις 21-4-2005 το ποσό των 3.000,00 ευρώ και στις 29-12-2005 το ποσό των 1.000,00 ευρώ όπως ο ίδιος γράφει στο ιδιόγραφο σημείωμά του;
          Την απάντηση βέβαια στα ανωτέρω ερωτήματα την έδωσε το Εφετείο Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχθηκε ότι όσα ανέφερα στο δημοσίευμα της 18-7-2013, το οποίο αφορούσε εκτός των άλλων και τα 4.400,00 ευρώ ήταν αληθινά.
          Δεν ξέρω κ. Μπεγλοπούλου, αν θα εξακολουθείτε να λέτε ψέματα ότι δήθεν ούτε πήρατε ούτε δώσατε μαύρα χρήματα και να εμπαίζετε τόσο τους δημότες όσο και τη Δικαιοσύνη.
          Εκείνο που ξέρω είναι ότι πολύ σύντομα θα κληθείτε να δώσετε λόγο στη Δικαιοσύνη για όσα ψευδώς με καταμηνύσετε και για όσα ψευδή καταθέσατε στο Δικαστήριο.

Κλείνοντας και ανακεφαλαιώνοντας ,υποβλήθηκαν τέσσερις μηνύσεις ( τρεις από την πλευρά του Στ. Τουφεγγόπουλου και μία από  την Όλγα Μπεγλοπούλου), με σκοπό  τη φίμωσή μου,για το δήθεν αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Τα δικαστήρια όμως  έκριναν σε όλες τις περιπτώσεις ότι οι καταγγελίες ήταν βάσιμες και αληθινές και ότι σε καμία περίπτωση δεν συκοφαντήσαμε τους μηνυτές .

Παράσχος Τσάνταλης 

Να σημειωθεί ότι σήμερα η κ. Όλγα Μπεγλοπούλου είναι προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και προγραμματισμου του Δήμου Αλμωπίας









9 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΡΑΣΧΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερχεται ερχεται η κατραπακια. Θελει λιγο χρονο ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Είναι πολύ άσχημο να κοντεύεις να οληκληρωσης το κύκλο τής ζωή σου, και να βλέπεις το πάθος σου απραγματοποιητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ άσχημο κάποιοι να έχουν πλουτίσει κλέβοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ άσχημο κάποιοι να έχουν πλουτίσει κλέβοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τελος της ζωης ειναι για τους αχρηστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κάποιες φάρες στην Αριδαία είναι οικογενειακώς αντιπαθής.Δεν φταίνε αυτοί .Το έχει το dna τους.Έτσι δεν είναι μπεγλέοι? όποιον κι αν πιάσεις ...μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχρηστα και τιποτενια ανθρωπακια που τους ανεχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)