Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

3 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Συλλέγει τηγανέλαια τόσο από τους γονείς μαθητών όσο και από επαγγελματίες
Στα πλαίσια της αειφορίας και συγκεκριμένα του πυλώνα της εξοικονόμησης πόρων το σχολείο μας
συλλέγει τηγανέλαια τόσο από τους γονείς μαθητών όσο και από επαγγελματίες του τόπου μας και τα διαθέτει στον Συνεταιρισμό Κοινής Ωφέλειας – Προστασίας του Περιβάλλοντος Ionian Recycle Hellas. Έχοντας λοιπόν ως στόχο τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων ώστε να αποτελούν αξιοποιήσιμα προϊόντα το σχολείο μας προωθεί με αυτό τον τρόπο την ορθή έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος στους αυριανούς ενεργούς πολίτες, στους μαθητές μας.

Την Παρασκευή εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Ionian Recycle Hellas παρέλαβαν άλλα 250 λίτρα τηγανέλαιου που συλλέξαμε με τη βοήθεια μαθητών, οικογενειών του σχολείου μας και επαγγελματιών της Αλμωπίας, ώστε να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε αξιοποιήσιμες δευτερογενείς ύλες. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε συνολικά τα 1500 λίτρα και συνεχίζουμε.

 Ευχαριστούμε θερμά το καφενείο ουζερί ο ΣΤΡΑΤΟΣ, το καφέ μεζεδοπωλείο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ και την ταβέρνα το ΚΑΡΑΦΑΚΙ που παραδίνουν τηγανέλαια για το σχολείο μας. Ελπίζουμε να τους μιμηθούν και άλλοι επαγγελματίες ή συμπολίτες μας.

Σας ευχαριστούμε όλους που συμβάλλετε με κάθε τρόπο στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη ομορφότερο και καθαρότερο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου