Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΠΓΔΜ: «Όχι» της αντιπολίτευσης στην αλλαγή Συντάγματος...



Μεγάλη συγκέντρωση στα Σκόπια πραγματοποίησε η αντιπολίτευση το Σάββατο, με τον ηγέτη της, Χρίστιαν Μίτσκοσκι (VMRO DPMNE), να ζητάει...
πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η χθεσινη μέρα είναι η αρχή του τέλους για το κυβερνών κόμμα.

«Ας τους σταματήσουμε προτού είναι αργά, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μαζί με τις προεδρικές, ας σχηματίσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών 100 μέρες πριν από τις κάλπες και ας δούμε αν ο λαός συμφωνεί με αυτά που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του» είπε ο Μίτσκοσκι.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα ζει ιστορικές στιγμές και ότι απαιτείται ευθύνη και αποφασιστικότητα και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να εκφοβίσει τον κόσμο για να μην πάει στη συγκέντρωση.

«Το μήνυμα είναι ένα και μόνο ένα: φτάνει, αρκετά. Οι υποσχέσεις του Ζάεφ έχουν γίνει ανέκδοτα. Είπε “όχι συνομιλίες για την ταυτότητα” αλλά είδαμε ότι τελικά αποφάσισε μόνος του. Είπε ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι αλλαγή ταυτότητας, αλλά το Σύνταγμα είναι το βιβλίο της γέννησής μας. Ο Ζάεφ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα. Το VMRO δεν θα υποστηρίξει αναθεώρηση στο Σύνταγμα για να αλλάξει η ονομασία».



Ο Μίτσκοσκι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για οικονομικές αποτυχίες, ψεύτικες υποσχέσεις, μείωση συντάξεων, κατάρρευση του συστήματος υγείας κ.ά. και υποστήριξε ότι οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι πατριώτες είναι στη φυλακή.

Εμφάνιση-έκπληξη στη συγκέντρωση έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές μέσω βίντεο λέγοντας:

«Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται ηγέτες με θάρρος, σας συγχαίρω που καταφέρατε να αποκαταστήσετε το κόμμα, μπορείτε να υπολογίζετε σ' εμάς, ελπίζω να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο».

Ο  να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο».

1 σχόλιο:

(3)