Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Όταν η Ντόρα δικαιώνει τον Κοτζιά…

ntora_mpakogianniΑχός βαρύς σηκώθηκε από τις προειδοποιήσεις Κοτζιά προς τη ΝΔ μέσω της δημόσιας τηλεόρασης πως θα… βγάλει στον αέρα απόρρητα χαρτιά και ντοκουμέντα που αναδεικνύουν ότι η...

ΝΔ είχε δεχθεί, όταν διαπραγματευόταν και την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια», που έχει απορριφθεί από την σημερινή κυβέρνηση. 

Παρότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέψευσε με ηχηρό τρόπο τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, χθες ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος άφησε ένα παράθυρο να ισχύει κάτι τέτοιο, αφού έκανε λόγο για «αποσπασματικές αναφορές» στις πολλές σελίδες των διαπραγματεύσεων. Με άλλα λόγια, υπονόησε ότι κάπου μπορεί να… υπάρχει μία τέτοια «αποσπασματική αναφορά».

Χθες, όμως, κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πλήρης δικαίωση των λεγομένων Κοτζιά ήρθε από τα χείλη της τότε υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Neo, η πρώην υπουργός επισήμανε πως δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση «που να μην διαπραγματεύθηκε τη σύνθετη ονομασία», αλλά αμέσως μετά εξήγησε ότι ο σκοπός της διαπραγμάτευσης την περίοδο Καραμανλή-Γκρουέφσκι ήταν «να αναδειχθεί η αδιαλλαξία της άλλης πλευράς». 

«Γινόταν blamegame και με τις προτάσεις μας θέλαμε να δείξουμε ότι δεν ήμαστε εμείς, αλλά ο Γκρουέφσκι που δεν θέλαμε συμφωνία». συμπέρασμα: πάλι καλά που ο Γκρουέφσκι δεν… δέχθηκε το «Μακεδονία-Σκόπια», γιατί αντί για «blamegame», θα είχαμε κανονικό φιάσκο.

matrix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)