Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

"Δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία»...


 
...ή, παράγωγό του", υπενθυμίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ...
«Τα συλλαλητήρια μπορούν εν δυνάμει να βοηθήσουν μια διαπραγματευτική διαδικασία», υποστήριξε η εκπρόσωπος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Μανταλένα Παπαδοπούλου, αν και «σε καμία περίπτωση δεν...
πρέπει να καπελωθούν».

Σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ, η κυρία Παπαδοπούλου, είπε ότι η ίδια θα συμμετάσχει σε συλλαλητήριο, αν γίνει, στην Αθήνα, ενώ οι ΑΝΕΛ έχουν πει «ότι ο καθένας θα πρέπει να συμμετέχει κατά συνείδηση, γι' αυτό και η συμμετοχή των στελεχών μας ήταν χωρίς κομματικές σημαίες».

Ερωτηθείσα τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εάν έρθει συμφωνία για το Σκοπιανό απάντησε ότι καταρχήν πρέπει να δούμε εάν η πΓΔΜ δεχθεί τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέση η ελληνική πλευρά, δηλαδή την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και το erga omnes.

«Οι ΑΝΕΛ δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" ή παράγωγό του για τα Σκόπια. Να δούμε εάν και πως θα έρθει συμφωνία και ποια θα είναι προκειμένου να υπερασπιστούμε τη θέση μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο τρόπος με τον οποίο θα υπερασπιστούμε τη θέση μας θα προκύψει ανάλογα με τις εξελίξεις» είπε η κυρια Παπαδοπούλου.

Για τις απειλές της Τουρκίας σχετικά το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι η Τουρκία ως αναθεωρητική δύναμη δεν έχει αλλάξει στρατηγική όσον αφορά τη σχέση της με την Ελλάδα, απέδωσε προεκλογικό χαρακτήρα σε πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Τουρκία εν είδει παζαριού επιχειρεί να ανοίξει όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα μπορεί, προκειμένου να κερδίσει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίζουμε τον επιθετικό γείτονα».

Αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της δυσφορίας της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας των φορολογικών επιβαρύνσεων, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να βγούμε τον Αύγουστο από το μνημονιακό καθεστώς και να δούμε πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες".

Ταυτόχρονα, η Παπαδοπούλου επισήμανε ότι είναι σημαντικό το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης προκειμένου «να μπούμε στον διάλογο για τη ρύθμιση του χρέους, το οποίο είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε σε παραγωγική ανασυγκρότηση και σε μια πιο ελεύθερη οικονομική πολιτική».

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στην Ιταλία είπε ότι «το παράδειγμα της Ιταλίας θα πρέπει να δώσει το μήνυμα στους Ευρωπαίους να διατηρούν μια πιο ευέλικτη πολιτική για χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα, προκειμένου να δοθεί ανάσα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και μεταξύ αυτών και στην ελληνική».

Τέλος,  ευχήθηκε εκ μέρους των ΑΝΕΛ «καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις πανελλαδικές εξετάσεις» τονίζοντας «να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή. Και να γνωρίζουν - και οι γονείς - ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας σταθμός στην πορεία της ζωής τους και όχι το τέλος της διαδρομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)