Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Τέλος στα σενάρια...


...για διάσταση απόψεων με Ντιμιτρόφ...

Να κλείσει τη συζήτηση περί διάστασης απόψεων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ επιχείρησε σήμερα ο...
ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ουσιαστικά υπερθεμάτισε για την άποψη που εξέφρασε πρόσφατα ο Ντιμιτρόφ υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια βιώσιμη και με διάρκεια λύση και 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές».

Η επισήμανση Ζάεφ κινείται ακριβώς στη γραμμή που χάραξε προχθές ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ο οποίος αιφνιδιαστικά έδειξε να μην συμμερίζεται το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας για την επικείμενη τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα - Ζάεφ και την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης μέσα στον Ιούνιο. 

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ είχε τονίσει πως «δεν υπάρχει ανάγκη για βιαστικές κινήσεις και πως η ποιότητα της συμφωνίας ξεπερνά κατά πολύ την εκπλήρωση της αναγκαιότητας των προθεσμιών».

Εκτός από τις δηλώσεις Ζάεφ, ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες Στα Σκόπια ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών και απέδιδαν την επιφυλακτικότητα Ντιμιτρόφ για τα χρονοδιαγράμματα και σε άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα οι ενστάσεις που έχουν εγείρει η Γαλλία και η Ολλανδία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)