Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Χαλαζόπτωση στο Δήμο Έδεσσας
 Τις πληγείσες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σαμλίδης συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Βεροίας με επικεφαλής την προϊσταμένη κα Μαρία Παππά και από τους Προέδρους και κατοίκους των περιοχών και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.Η ζημία σε ορισμένες περιοχές είναι ολοκληρωτική, καταστρέφοντας ουσιαστικά την φετινή σοδειά των κερασιών.

Ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται στις περιοχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια πρώτη αυτοψία.

Πρόκειται για μια καταστροφή που θα επηρεάσει αρνητικά την τοπική οικονομία, καθώς τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχός και ο Αντιδήμαρχος ζήτησαν από την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι δηλώσεις και οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους.

Ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Μιχάλης Σαμλίδης δήλωσε «Η καταστροφή στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση είναι τεράστια. Οι αγρότες μας είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν ζητούμε τίποτα παραπάνω από την Πολιτεία παρά να επιληφθεί για την άμεση έναρξη των εκτιμήσεων και τη δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου