Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 5.525.148 €
ΣΥΜΒΑΣΗ 3.418.362,72 €
ΕΚΠΤΩΣΗ 38,56 %
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου «Επέκταση ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας (ΧΥΤΑ Αλμωπίας) και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος Βιολογικού».
Η σύμβαση ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και τον Δήμο Αλμωπίας υπεγράφη στις 06/03/2015. Η βασική φιλοσοφία σχεδιασμού του έργου περιελάμβανε την κατασκευή της επέκτασης ΧΥΤΑ Β’ Φάσης και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Α’ Φάσης, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος βιολογικού με εφαρμογή όλων των σύγχρονων προδιαγραφών.
Ο ΧΥΤΑ Αλμωπίας θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τελικής διάθεσης των απορριμμάτων των Ο.Τ.Α. της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Πέλλας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του Δήμου Αλμωπίας. Ο συνολικά διατιθέμενος χώρος έχει εμβαδόν περίπου 120 στρέμματα και η διάρκεια ζωής της επέκτασης του ΧΥΤΑ υπολογίζεται στα 19 χρόνια περίπου.


Η επέκταση του ΧΥΤΑ και ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού περιλαμβάνει τα εξής έργα:
-Έργα διαμόρφωσης και εκμετάλλευσης (χωματουργικές εργασίες και μελέτη πλήρωσης του ΧΥΤΑ)
-Έργα στεγανοποίησης της λεκάνης του ΧΥΤΑ
-Έργα διαχείρισης στραγγισμάτων (δίκτυο συλλογής εντός της λεκάνης του ΧΥΤΑ και μεταφορά τους στον βιολογικό προς περαιτέρω επεξεργασία)
-Έργα διαχείρισης βιοαερίου
-Έργα τελικής κάλυψης και αποκατάστασης για την Α' Φάση του ΧΥΤΑ
-Έργα διευθέτησης ομβρίων περιμετρικά της λεκάνης και στον ευρύτερο χώρο του ΧΥΤΑ
-Έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης (μάρτυρες καθίζησης απορριμματικού αναγλύφου, θέσεις δειγματοληψίας υγρών αποβλήτων και επιφανειακών νερών, γεωτρήσεις δειγματοληψίας υπογείων υδάτων, κ.λπ.)

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ! ΟΤΙ ΟΙ Χ.Υ.Τ.Α ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ Χ.Υ.Τ.Υ (ΧΩΡΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΥΜΑΤΑΩΝ -ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΠΟΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ).
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!!
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)