Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Παγκόσμιο Αντάμωμα Καππαδοκών στη Θεσσαλονίκη



ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ
24-25 Αυγούστου στο Στρατόπεδο Παύλου Μελα

Συνδιοργάνωση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Με πολύ αγάπη για την Θεοσκέπαστη Καππαδοκία μας και με βαθύ σέβας στην διατήρηση – τη διάσωση και την διάδοση της Καππαδοκικής μας Πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά  και σε πείσμα των καιρών, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι ενέργειες της οργάνωσης του Παγκόσμιου Ανταμώματος Καππαδοκών.
Η  Πρωτεύουσα της ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΑΣ, η Μητρόπολη των Βαλκανίων, η ομορφότερη πόλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας,  υποδέχεται  φέτος για πρώτη φορά στη διάρκεια των 20 ετών το Παγκόσμιο Αντάμωμα Καππαδοκών «το 20ο  Γαβούστημα».
Το 20ο Γαβούστημα θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» του Δήμου Παύλου Μελά,  Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Αυγούστου 2018.
Πρόκειται για την μοναδική και  κορυφαία συνάντηση  των απανταχού Καππαδοκών εντός και έκτος της Ελλάδος, με στόχο την διαχρονική και συλλογική απότιση φόρου μνήμης και τιμής στις πατρογονικές μας ρίζες της Αγιοτόκου και Αγιοτρόφου Καππαδοκίας.
Το Γαβούστημα  είναι η μοναδική αφορμή να έρθουν στην ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, οι Καππαδόκες , της 4ης και 5ης γενιάς Ελλήνων της Διασποράς.
Να γνωρισθούν οι νέοι μας – μεταξύ τους- να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να μιλήσουν καραμαλίδικα, να χαρούν, να νιώσουν περήφανοι συνεχιστές της λαμπρής και μακραίωνης   ιστορίας μας – που κρατάει από την αλησμόνητη πατρίδα μας την πανέμορφη και θεοσκέπαστη, αγιοτόκο και αγιοτρόφο  Καππαδοκίας μας.
Γι αυτό άλλωστε  και  καθιερώσαμε  το ΓΑΒΟΎΣΤΗΜΑ ΜΑΣ να γίνεται πάντα καλοκαίρι ώστε να είναι και αφορμή διακοπών για τους Καππαδόκες της Διασποράς.
Φέτος θα υποδεχθούμε  Καππαδόκες της Διασποράς από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αμερική την Ελβετία, την Γαλλία και την Γερμανία.
«Η ευθύνη της ανάληψης, η επιμέλεια της οργάνωσης αλλά  και η  επιτυχία του  20ου  Γαβουστήματος,  αποτελεί για τον Σύλλογό μας- τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αξενών Καππαδοκίας, μια μεγάλη πρόκληση κι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για  να το κερδίσουμε για την ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΜΑΣ» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας κ. Κωνσταντίνος Αβανίδης, καλώντας όλους τους  Καππαδόκες – Καραμανλήδες να είναι παρόντες  στη Θεσσαλονίκη  γιατί στο Γαβούστημα της Θεσσαλονίκης θα εορτασθεί  έκτος όλων των άλλων και η μεγάλη μας επέτειος των  20 ετών.
Στοχεύοντας στην πατρογονική αφύπνιση της 3ης και 4ης γενιάς Καππαδοκών και λοιπών Μικρασιατών Προσφύγων  , στο  πρόγραμμα  του Γαβουστήματος  εντάσσουμε πληθώρα ποιοτικών παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων : τέχνης, λόγου, θεάτρου, αναβίωσης καππαδοκικών εθίμων  μουσικής  και χορού, πάντα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Συλλόγων Ελλάδος
γι αυτό και
σας παρακαλούμε θερμά για την προβολή ολων των δελτίων τύπου που θα σας αποστείλουμε.


Πληροφορίες:
Κωνσταντίνος Αβανίδης
Πρόεδρος  Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών  Καππαδοκών
Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων
Τηλ.:6977-700420 Email: abanidis@hotmail.com
 Νίκη Συμ. Στρατηλάτη-
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου – Εκτελεστικής Οργάνωσης & Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ.6977-877698                                                                                                       stratilatiniki@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Γιατί ρε παιδιά Καππαδόκες, καραμανλήδες, Πόντιοι έχουν την έδρα τους στη Μακεδονία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)