Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Τα σχολεία θα ανοίξουν το 2021

Τα σχολεία θα ανοίξουν το 2021 - Το παρασκήνιο του «όχι τώρα» των λοιμωξιολόγωνΤι οδήγησε την Επιτροπή των Ειδικών να πει «όχι» στο άνοιγμα των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα. Όλο το παρασκήνιο.

Τα σχολεία θα ανοίξουν το 2021. Αυτό αποφάσισε η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κάτι που αναμένεται να υιοθετήσει πλήρως η κυβέρνηση. 

Τι προηγήθηκε

Πολύωρη ήταν και σήμερα η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που από την πρώτη στιγμή αναλύει επιστημονικά και επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής είπαν «όχι» στο άνοιγμα των σχολείων, με την συζήτηση να επικεντρώνεται ιδιαίτερα στα δημοτικά.

Οι τοποθετήσεις ήταν μοιρασμένες, σύμφωνα με πηγές του iEidiseis, με κάποια από τα μέλη της Επιτροπής να εξηγούν πως όπως και σε άλλες περιπτώσεις τα μέλη ψήφισαν και αποφάσισαν τελικά να εισηγηθούν στην κυβέρνηση να μην ανοίξουν.

Και γιατί αυτό;

Το βασικό επιχείρημα για το «όχι» ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για λίγες ημέρες με ανοιχτά σχολεία να παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού έξω από τα σχολεία.

Από την άλλη πλευρά όσοι υποστήριξαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία βασίστηκαν στο ότι τα παιδιά απέχουν πάρα πολύ από το σχολεία και είναι «δώρο» έστω και για λίγες ημέρες να βρεθούν ξανά στις σχολικές αίθουσες.

Η απόφαση πάντως ελήφθη, το «όχι» στο άνοιγμα είναι οριστικό και δεν προβλέπεται να συνεδριάσει ξανά η επιτροπή με το ίδιο θέμα εκτός και αν τα δεδομένα αλλάξουν σε τέτοιο βαθμό που θα πρέπει να αλλάξουν την απόφασή τους.

Αναρτήθηκε: ieidiseis.gr Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21