Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Αιχμές Γιαννάκου σε Χρυσοχοΐδη για αντεγκληματική πολιτική και μεγαλέμπορους ναρκωτικών

Αιχμές Γιαννάκου σε Χρυσοχοΐδη για αντεγκληματική πολιτική και μεγαλέμπορους ναρκωτικών

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

 

Βέλη Μαριέττας Γιαννάκου κατά Χρυσοχοΐδη. Ζήτησε τροποποίηση συγκεκριμένου άρθρου.

Κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την ασκούμενη αντεγκληματική πολιτική αλλά και για νομοθετική ρύθμιση που δεν απαγορεύει τη μεταγωγή μεγαλέμπορων ναρκωτικών σε αγροτικές φυλακές, άσκησε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Τοποθετούμενη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του συζητούμενου σωφρονιστικού νομοσχεδίου η κυρία Γιαννάκου επισήμανε ότι η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, υπό τη Σοφία Νικολάου, ασχολείται αποκλειστικά με την τάξη και τη συμμόρφωση μέσα στις φυλακές και όχι με το πραγματικό αντικείμενό της που είναι προληπτική πολιτική. «Η αντεγκληματική πολιτική θέλει κοινωνικούς επιστήμονες, ψυχιάτρους, εκπαίδευση και τελείως άλλα πράγματα από αυτά που φαίνεται να προβλέπει» τόνισε στον υπουργό η βουλευτής της ΝΔ. Διαμήνυσε δε στον κ. Χρυσοχοΐδη: «είτε θα πρέπει να αλλάξετε το όνομα της Γραμματείας ή πρέπει να φτιάξετε Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως πρέπει πραγματικά να γίνει».

Η κυρία Γιαννάκου ζήτησε να τροποποιηθεί και το άρθρο 3 του νομοσχεδίου που απαγορεύει να μεταφέρονται σε αγροτικές φυλακές (ή στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας ή δεν δικαιούνται άδεια. Σημείωσε, συγκεκριμένα ότι στις προβλέψεις του άρθρου θα πρέπει να ενταχθούν και οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών. «Βάλτε ένα όριο δεν μπορούν οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών να πάνε εκεί και δεν μπορούν να παίρνουν άδεια» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)