Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου - Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου - Αλλαγές στα σούπερ μάρκετΑνοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα. Θα πωλούν εποχικά είδη τα σούπερ μάρκετ

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Παράλληλα, θα επιτρέπεται και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Πρόκειται για την πρώτη κατηγορία καταστημάτων που ανοίγει μετά την δεύτερη επιβολή του lockdown, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχει ήδη προϊδεάσει εδώ και μέρες για αυτή την κίνηση, η οποία όμως δεν αφορά γενικώς το λιανεμπόριο το οποίο ακόμη παραμένει κλειστό.

Η αλήθεια είναι πως αν τα καταστήματα με τα εποχικά δεν άνοιγαν στην παρούσα φάση δεν υπήρχε κανένα νόημα να ανοίξουν αργότερα αφού η σεζόν θα είχε χαθεί οριστικά με ότι σημαίνει αυτό για το πλήγμα στην αγορά. 

Την ίδια εξέλιξη αναμένεται να έχουν πιθανόν και τα κομμωτήρια την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο να ανακοινώσει νέα παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πώς απομακρύνεται αυτή την ώρα το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, πριν το τέλος της χρονιάς με τους λοιμωξιολόγους να φοβούνται νέα έξαρση κρουσμάτων. 

Πηγή:ieidiseis.gr


 

1 σχόλιο:

  1. Τι κάνουν πάλι; Τα μαγαζιά δε θα σωθούν και τα κρούσματα πάλι θα έχουν νέο άλμα.
    Πλιατσικολόγοι, άσχετοι, λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)