Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Μάθημα Συνταγματικού Δικαίου από Μπογδάνο!


Τι είπε για Μητσοτάκη-Βαρουφάκη... 

Κάποτε, σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο στην Κρήτη, αρκετοί πρωτοετείς φοιτητές, άρχισαν να καπνίζουν από τα πρώτα μαθήματα. Ο καθηγητής, έδωσε -ορθά- αμέσως εντολή να... 
σβήσουν όλοι τα τσιγάρα. Στη συνέχεια, και εφόσον όλοι υπάκουσαν, ο ίδιος ανάβει μια τσιγαρούμπα. Τον ρωτάει έκπληκτος ένας φοιτητής: «Εσείς γιατί καπνίζετε;» Εκείνος απάντησε: «Εγώ είμαι ένας». Το περιστατικό μου θύμησαν οι σημερινές δηλώσεις από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνο. Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" συζητήθηκε για λίγα λεπτά το συμβάν με τις εικόνες που δείχνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να συνομιλεί με μηχανόβιους κάπου στην Πάρνηθα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πάει στην βουνό για να κάνει ποδηλασία με την σύζυγό του, πράγμα καθ' όλα θεμιτό. Οι πολιτικές ή κομματικές ιδεοληψίες δεν έχουν θέση απέναντι σε έναν άνθρωπο που θέλει να γυμναστεί στη φύση με τη σύντροφό του. Καλά ως εδώ. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, πράγματι πήγε κάπου πολύ πιο μακριά από την περιοχή που διαμένει και όταν σταμάτησε να μιλήσει με τους πολίτες που τον πλησίασαν, όχι μόνο δεν φορούσε μάσκα, αλλά συνομίλησε μαζί τους δίχως να κρατήσει αποστάσεις. 

Ο κ. Μπογδάνος όταν τοποθετήθηκε για το περιστατικό είπε ότι «έτσι αποφορτίζεται ο πρωθυπουργός [με ποδηλασία στην Πάρνηθα], αυτή είναι η δική του έννοια και αντίληψη για να κάνει κάτι για τον εαυτό του δεν πηγαίνει σε κότερα, δεν καπνίζει πούρα με επιχειρηματίες και όταν συναντάει κόσμο του μιλάει». 

Τρία σημεία 

Θα παρακάμψουμε τα περί κότερων που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τεχνητός λαϊκισμός του συγκεκριμένου βουλευτή, καθώς δεν τέθηκε ζήτημα life style. Θα μείνουμε όμως σε τρία σημεία: Πρώτον, για τον κ. Μπογδάνο θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος ρωτάει τι νούμερο έστειλε ο πρωθυπουργός για να πάει στην Πάρνηθα για να κάνει ποδήλατο. «Το να ρωτάει κανείς αν ο πρωθυπουργός πρέπει να στείλει μήνυμα για να κάνει ποδήλατο δύο ώρες στην Πάρνηθα είναι γελοίο». Για ποιο λόγο είναι γελοίο όμως; Αυτός δεν είναι ένας ελιτίστικος σνομπ τρόπος πρόσληψης της δημοκρατίας; Θυμίζουμε στον συντηρητικό βουλευτή ότι τα μηνύματα και τα περιοριστικά μέτρα θεσπίστηκαν από την κυβέρνησή του. Αυτά λοιπόν ισχύουν για όλους, είτε πρόκειται για τον συγγενή μου τον ταξιτζή ή τον περιπτερά ή τον οδοκαθαριστή είτε για τον κ. "Μπάντεν Μπάντεν". Δεν είναι καθόλου γελοίο να ρωτάς -έστω αφελώς- τι μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, διότι δείχνει αποχή από την πραγματικότητα. Πρόσφατα συγγενής μου ήθελε να περπατήσει στο Άλσος Νέας Σμύρνης ενώ έμενε σε διπλανό δήμο, αλλά φοβόταν να πάει. Όταν τηλεφώνησε σε αστυνομικό τμήμα –καθώς η σχετική για τον κορονοϊό γραμμή υπολειτουργεί– του είπανε να μην πάει γιατί είναι κλειστό, αλλά δεν ήταν έτσι. Συνεπώς, όταν οι πολίτες κάνουν τον γύρο του τετραγώνου στο κέντρο της πόλης ή αναρωτιούνται μέχρι πόσο φτάνει το "καλώδιο" για να μη φύγει από την πρίζα και φάμε "πρόστιμο", τότε έχει νόημα να ρωτάμε για τον πρωθυπουργό. Και μόνο από σεμνότητα έπρεπε να προσέξει ο κ. Μπογδάνος, αλλά και ο πρωθυπουργός τα μακρινά χόμπι του εν μέσω πανδημίας. Η ισότητα για τον κ. Μπογδάνο 

Δεύτερον, ενώ εναντίον του κ. Βαρουφάκη διατάχθηκε έλεγχος πριν μήνες επειδή πήγε στην Αίγινα, στην περιφέρειά του, για τον κ. Μητσοτάκη δεν ισχύουν οι κανονισμοί. Η απάντηση του κ. Μπογδάνου που με άφησε άφωνο ήταν ότι ο κ. Μπογδάνος θεωρεί «άνω ποταμών να θεωρεί κάποιος ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του 4ου ή 5ου κοινοβουλευτικού κόμματος έχουν θεσμικά την ίδια βαρύτητα»! Εδώ δεν έχει τόσο σημασία, αν πιστεύει κανείς ή όχι στο επιλήψιμο της πράξης του κ. Βαρουφάκη, αλλά η αντιδημοκρατική αντίληψη του βουλευτή. Ούτε η βασίλισσα Φρειδερίκη τη δεκαετία του 1960 δεν θα ξεστόμιζε τέτοιο "καβούρι"! Το γεγονός ότι το λέει σήμερα εν έτει 2020 ένας δημοκράτης "ευρωπαϊστής" βουλευτής ακούγεται γελοίο και επικίνδυνο σε βαθμό που πρέπει να κινητοποιηθούν πειθαρχικά όργανα του κόμματος. 

Τρίτον, το μοναδικό λάθος από την τυχαία συνάντηση στην Πάρνηθα ήταν ότι βγήκε φωτο/βίντεο, θεωρεί ο κ. Μπογδάνος! Δηλαδή, δεν έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα. Θυμίζουμε όμως, ότι πριν τις εκλογές τέτοια βίντεο και επαφές με τον απλό κόσμο, η ΝΔ τα προωθούσε ώστε να ενισχύει το δημόσιο προφίλ του Μητσοτάκη, αλλά τώρα που ο πρωθυπουργός έκανε τη γκάφα να μη τηρεί τα δικά του μέτρα, δεν κάνει καλό. Εάν οι πολίτες που πλησίασαν τον πρωθυπουργό είχαν αντιπολιτευτικό δόλο ή όχι είναι αδιάφορο. Αλήθεια, γιατί ο κ. Μπογδάνος θεωρεί "κακόβουλους" τους κυρίους που σταμάτησαν τον πρωθυπουργό εφόσον ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα το επιλήψιμο όπως εννοεί ο βουλευτή; «Κάνανε ότι κάνανε» είπε ο κ. Μπογδάνος για τους μηχανόβιους «και μετά από λίγο το πούλησαν στον Βαξεβάνη». Μα αυτό που κάνανε το έκαναν με τον πρωθυπουργό! 

Για τον βουλευτή της ΝΔ ο πρωθυπουργός δεν ήταν αφελής, αλλά είχε καλή πρόθεση. Δεν το αμφισβητούμε και μάλιστα θεωρώ ανθρώπινο να μιλήσει ο πρωθυπουργός ζεστά με συνανθρώπους που συναντά. Αλλά το ζήτημα είναι ότι αυτό ισχύει με όλους τους πολίτες όχι μόνο για τον πρωθυπουργό. Την κυρία που αρχικά επέβαλαν πρόστιμο στο Πολυτεχνείο, ή τον συνταξιούχο (των 360 ευρώ) στην Πάτρα που του έριξαν πρόστιμο επειδή δεν φορούσε καλά τη μάσκα και εκείνος έκλαιγε μετά, δεν θα βρεθεί κανένας Μπογδάνος να τους καλύψει το "παράπτωμά" τους και να πει είχαν "καλή πρόθεση"...

Βαγγέλης Γεωργίου
slpress.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα όσα επισημαίνει ο αρθρογράφος - εκτός από αυτονόητα για τους έχοντες κοινή λογική- είναι και αναμενόμενα διότι έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πλέον πετυχημένους γελωτοποιούς.
    Όμως να προσθέσουμε κι ένα ακόμα "παράσημο" στο ζεύγος Λουδοβίκου-Αντουανέτας που ενέσκηψε στη χώρα και που μάλλον διέφυγε του αρθρογράφου.(πού να τα προλάβει όλα ο άνθρωπος;)
    Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στις 3/2/2012, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του οδικού δικτύου για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων, δικύκλων κλπ.
    Σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν αυτόφωρες συλλήψεις και κατασχέσεις των οχημάτων.
    Η νομιμότητα στο φαίνεσθαι και στο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)