Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας.

 Ενώ είχε όλο τον χρόνο να προετοιμάσει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν το έκανε. Δεν προχώρησε σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, σε μαζικές συνταγογραφήσεις δωρεάν τεστ,
σε ουσιαστική ενίσχυση με ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων, σε επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ.  Συνεπής στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της, επέλεξε τη στήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων, αντί για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα (όπως και όλα τα άλλα) επικοινωνιακά: με αδιαφάνεια, διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, ελλιπή ενημέρωση, ψέματα, προπαγάνδα και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Επειδή όμως κι αυτό δεν αρκεί και πλέον πολλοί υγειονομικοί από τα όλα νοσοκομεία της χώρας καταγγέλλουν τις τραγικές ελλείψεις, την υποστελέχωση, τον ελλιπή σχεδιασμό, την υπολειτουργία κλινικών και τμημάτων, προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει για να τους κλείσει το στόμα. Με απαγορεύσεις, τιμωρητικές πρακτικές, απειλές, εκφοβισμό, ΕΔΕ, εκδικητικές μεταθέσεις, καταστολή. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ως εντολοδόχοι της κυβέρνησης, στοχοποιούν τους υγειονομικούς, που τολμούν να μιλήσουν και να διεκδικήσουν. Τιμωρούν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, θέτοντας σε  κίνδυνο τη ζωή τους, καθώς πάρα πολλοί νοσούν, αρκετοί νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και δυστυχώς κάποιοι καταλήγουν. Αυτούς, που πριν από λίγο καιρό προέτρεπαν τους πολίτες να βγουν στα μπαλκόνια και να τους χειροκροτήσουν.   Τον δρόμο της στοχοποίησης επέλεξε και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας, συκοφαντώντας την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και απειλώντας την με πειθαρχική και ποινική δίωξη, επειδή προέβη σε δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (και μάλιστα με εντελώς ήπιο τρόπο), που αφορούν τις ελλείψεις υλικών και μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση ΜΕΘ, τις καθυστερήσεις και την έλλειψη προετοιμασίας για τη διαχείριση του covid-19 στο νοσοκομείο. Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Έδεσσας, στο πρόσωπο της οποίας επιχειρείται συνειδητά η τρομοκράτηση των υγειονομικών, η καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται απέναντι στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης στα νοσοκομεία και δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που διώκεται. Στηρίζει το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ. Προτάσσει την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των υγειονομικών, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις δομές υγείας, την προστασία της δημόσιας υγείας.  Εάν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι διοικητές της στα νοσοκομεία, λόγω των ιδεοληπτικών νεοφιλελεύθερων εμμονών τους,δεν διδάχτηκαν από την πανδημία, εάν δεν συνειδητοποίησαν την αξία των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, εάν δεν κατάλαβαν ότι μόνο με στελεχωμένο και ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας προστατεύεται η κοινωνία και η οικονομία, οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί. Η κοινωνία δεν θα συγχωρήσει τους εγκληματικούς χειρισμούς των κυβερνώντων και θα βρεθεί μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ απέναντι στα σχέδιά τους και σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του υγειονομικού προσωπικού.

 

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ν. Πέλλας 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Όταν θα τελειώσει αυτό το πράμα θα βρούμε μια χώρα ερείπιο. Δε χρειάζεται η συνεισφορά σας στη διαφώτιση επ' αυτού.
    Αυτό το συνειδητοποιούν πλέον οι και περισσότεροι αχμάκηδες αυτού του συρφετού, αλητών που ξεκοκαλίζει τη χώρα.
    Το θέμα είναι τι θα γίνει τη "δεύτερη" φορά. Θα χαριεντίζεστε με τους, κάθε λογής,περιώνυμους Ιερώνυμους; Θα βρείτε κάποιους να βάλουν πλάτη πέρνα από τους κάθε είδους Καμμένους;
    Αυτά είναι τα σπουδαία για "αύριο" Από διαπιστώσεις χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)