Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ομολογία Γεωργιάδη για click away: Προφανώς θα κερδίσει ο μεγάλος

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

 

Oμιλία Γεωργιάδη στη Βουλή για το click away. Τι είπε για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην κυνική ομολογία ότι το σύστημα click away που εφαρμόζει ευνοεί τη θέση των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι των μικρών προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι εκείνος έχει την αρμοδιότητα για τις εταιρείες ταχυδιανομής που αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν πλέον παραγγελίες.

«Προφανώς και θα κερδίσει ο μεγάλος» από το click away δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γεωργιάδης αποδεχόμενος τον πυρήνα της κριτικής που ασκήθηκε στον πρόγραμμα από μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, τους προέδρους των επιμελητηρίων αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι εκείνος είχε την αρμοδιότητα να προετοιμάσει την αγορά των ταχυδιανομών η οποία φρακάρισε στο δεύτερο lockdown παρά το γεγονός ότι είχαν εννέα μήνες να προετοιμαστούν. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν φταίνε ούτε οι εταιρείες που «πήραν προσωπικό και αποθήκες» αλλά ούτε και η κυβέρνηση. «Δεν το δημιούργησε το πρόβλημα η κυβέρνηση. Το δημιούργησε η φύση» είπε και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν «μπράβο» στην κυβέρνηση γιατί δεν άνοιξε το λιανεμπόριο. Επιπλέον, παρά τις αντιδράσεις όλων των πλευρών ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο click away είχε «περισσότερο από ενθαρρυντικά αποτελέσματα».

Τσακαλώτος: Θέλετε να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις;

Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη ότι με το click away ευνοούνται οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Οι μικρές επιχειρήσεις λένε ότι ευνοείτε τα μεγαλύτερα ψάρια από τα μικρότερα» κατήγγειλε ο κ. Τσακαλώτος και θύμισε ότι οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν μιλήσει για «επιχειρήσεις ζόμπι» που πρέπει να κλείσουν. «Πιστεύετε ότι θα κλείσουν 160.000 επιχειρήσεις και καλά θα κάνουν;» ρώτησε ο κ. Τσακαλώτος τον υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία της να προετοιμάσει κατάλληλα την αγορά της ταχυδιανομής με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να προσφεύγει τώρα σε μέτρα όπως το click away. Κριτική στον κ. Γεωργιάδη άσκησε και ο Αντώνης Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης ο οποίος επικαλέστηκε την απαράδεκτη εικόνα μιας καταναλώτριας η οποία φωτογραφήθηκε να αλλάζει παπούτσια στο δρόμο στο πλαίσιο του click away.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)