Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Σύνοδος Κορυφής: Σοβαρότατες αποκλίσεις με τα επίσημα κείμενα της ΕΕ - Σε ποιο κείμενο βρίσκεται η αλήθεια;

Σύνοδος Κορυφής: Σοβαρότατες αποκλίσεις με τα επίσημα κείμενα της ΕΕ - Σε ποιο κείμενο βρίσκεται η αλήθεια;

 

 

Από τα κείμενα της Συνόδου Κορυφής  της ΕΕ προκύπτουν σοβαρότατες αποκλίσεις ως προς εκφράσεις για καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τεράστιο διπλωματικό και πολιτικό θέμα δημιουργούν τα επίσημα κείμενα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στα ελληνικά και στις άλλες γλώσσες.

Από τα κείμενα προκύπτουν σοβαρότατες αποκλίσεις ως προς εκφράσεις για καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ειδικότερα, στο ελληνικό κείμενο αναφέρεται ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: καλεί το Συμβούλιο να εγκρίνει πρόσθετες καταχωρίσεις βάσει της απόφασής του της 11ης Νοεμβρίου 2019 σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το ελληνικό κείμενο

 12 12 2020 ee keimena 01

Το αγγλικό κείμενο

Στο αγγλικό κείμενο η διατύπωση είναι διαφορετική. Ειδικότερα, γίνεται λόγος για «μη εγκεκριμένες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» (Turkey’s unauthorised drilling activities in the Eastern Mediterranean).

 12 12 2020 ee keimena 02

 

Το ίδιο, όμως, αναφέρεται και στο γαλλικό κείμενο

12 12 2020 ee keimena 03


Το ζήτημα κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρό δεδομένου ότι εύκολα κανείς μπορεί να αντιληφθεί ότι άλλο είναι το «παράνομο» και άλλο το «μη εγκεκριμένο».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)