Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Παγώνη: Φοβόμαστε τρίτο «κύμα», το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει

Παγώνη: Φοβόμαστε τρίτο «κύμα», το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει

Τη θέση ότι τα σχολεία, και ιδιαίτερα η Γ’ Λυκείου, δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά εξέφρασε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και να γίνονται τεστ σε παιδιά και καθηγητές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα» είπε η ίδια, μιλώντας στο ΜEGA.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και μπορούμε σταδιακά να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Τόνισε δε, πως οι ειδικοί φοβούνται ένα τρίτο «κύμα» της πανδημίας.

«Φοβόμαστε τρίτο κύμα για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας, γιατί δεν θα αντέξει».

Παράλληλα, η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να κινηθεί ταχύτερα η διαδικασία του εμβολιασμού και να φύγει ένα βάρος από τους υγειονομικούς.

«Πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και να ενισχυθούν με προσωπικό για να τρέξουμε τον εμβολιασμό» είπε η ίδια.

Πηγή: cnn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)