Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κύρτσος: Η ανάπτυξη θέλει ειδικούς - Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών

αστυνομικοί

 
Ο Γιώργος Κύρτσος εξέφρασε τη διαφωνία του στην πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Τη διαφωνία του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις αστυνομικών και συγκεκριμένα 1.000 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των ΑΕΙεξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter: «Οχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών για θέσεις ειδικών φρουρών, ΑΕΙ, κλπ». 

Αναλυτικότερα, ο κ. Κύρτσος έγραψε πως «έχουμε ρεκόρ αστυνομικών σε σχέση με πληθυσμό», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Χρειαζόμαστε χιλιάδες προσλήψεις νέων επιστημόνων &ειδικών σε ΑΕΙ, εφορία, κοινωνική ασφάλιση. Μεταρρύθμιση, ανάπτυξη θέλουν ειδικούς». 

Η απόφαση για την πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών για τα ΑΕΙ

Στην πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών προχωρά η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι οι αστυνομικοί που θα προσληφθούν στα ΑΕΙ δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα αλλά μόνο γκλομπ και ειδικά σπρέι. Οταν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στα ιδρύματα θα επεμβαίνουν και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας .Θα περάσουν από συγκεκριμένη εκπαίδευση και θα διατεθούν στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν κάθε εποχή και περίοδο. Θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα και ειδικές στολές, οι οποίες ήδη σχεδιάζονται. Πρόθεσή μας όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι το «προσωπικό να διατεθεί σε κάθε ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)