Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Αποκάλυψη: Τα Διοικητικά Δικαστήρια επιδικάζουν τα δώρα του 11μηνου στους συνταξιούχους (από 800-950 ευρώ)

Μαρλέν Ασημακοπούλου - Δικηγόρος

Για την Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία ότι τα δώρα τα δικαιούνται οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων αναφέρει η δικηγόρος Μαρλέν Ασημακοπούλου

Δικαιώνουν τα Διοικητικά δικαστήρια τις διεκδικήσεις δώρων των συνταξιούχων για το 11μηνο  Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, «σπρώχνοντας» ουσιαστικά προς νομοθετική λύση για το πρόβλημα που δημιουργείται.

Πρόκειται για αποφάσεις που αποκαλύπτει το dikastiko.gr και ουσιαστικά εφαρμόζουν την απόφαση του ΣτΕ (που δεν εφάρμοσε πλήρως το υπουργείο Εργασίας) δίνοντας ποσά στους εργαζόμενους από 800-950 ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό «οι περικοπές των δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας…αντίκειται στο Σύνταγμα και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α….»  

Όπως αναφέρει η δικηγόρος Μαρλέν Ασημακοπούλου 

«Σειρά θετικών αποφάσεων επί αγωγών συνταξιούχων κατά ΕΦΚΑ για τα Δώρα της συγκεκριμένης περιόδου δείχνουν ότι για την Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία ότι τα δικαιούνται οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με τις υπ’ αριθμ. 632/2021 και 1379/2021 αποφάσεις του, ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό του Σ.τ.Ε, κρίνει ότι για τους 11 μήνες οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται μόνο τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους που αποδέχτηκε η Κυβέρνηση αλλά και τα Δώρα που αντιστοιχούν σε 800 ευρώ και μάλιστα με την πιο πρόσφατη απόφαση (1379/2021) και αναλογία του επιδόματος αδείας του έτους 2016 δηλαδή συνολικά 950 ευρώ.

  ΄΄Το Δικαστήριο κρίνει ότι οι περικοπές των δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.6 περ. 3 του ν. 4093/2012, αντίκειται στο Σύνταγμα και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α….΄΄  

  Οι ως άνω δικαστικές κρίσεις που αφορούν το σύνολο των Ταμείων και όλες τις συντάξεις ακόμη και κάτω από 1000 ευρώ πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν και να δοθεί  άμεσα μια νομοθετική λύση  για την επιστροφή των Δώρων αλλά και των αναδρομικών στις επικουρικές συντάξεις ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία και η ανασφάλεια τόσο των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη όσο και αυτών που  δεν το έπραξαν διότι είχαν την εύλογη πεποίθηση ότι δεν ήταν απαραίτητο».

Πηγή: dikastiko.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)