Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Στοχοποιούν Πελώνη «γαλάζιοι» βουλευτές- Ζητούν άμεση συγγνώμη ή παραίτηση

Στοχοποιούν Πελώνη «γαλάζιοι» βουλευτές- Ζητούν άμεση συγγνώμη ή παραίτηση

Βασίλης Σκουρής
Του Βασίλη Σκουρή

Τα like στη σκληρή ανάρτηση Κατσανιώτη και οι ζυμώσεις για αποστολή επιστολής στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μηνύματα του Νικήτα Κακλαμάνη και το ερώτημα ποιος έφερε στη δημοσιότητα τις παλαιότερες αναρτήσεις της νυν κυβερνητικού εκπροσώπου.

Έξι τουλάχιστον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν like στην σκληρή ανάρτηση του «γαλάζιου» βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη.

«Διαβάζοντας δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σε σχέση με τον σάλο που προκάλεσαν παλαιότερες απόψεις της (χλευασμός σε πατρίδα, Ορθοδοξία, παράταξη, πρώην πρωθυπουργούς,κλπ) και μάλιστα με σχολιασμό πολλές φορές χυδαίο, εκπλήσσομαι που δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη», έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αχαΐας, που στην εσωκομματική γεωγραφία θεωρείται «σαμαρικός».

Τα like στην ανάρτηση Κατσανιώτη είναι μια πρώτη πράξη αντίδρασης στις αποκαλύψεις για τις αναρτήσεις παλαιότερα –όταν ήταν ακόμα δημοσιογράφος- της κυβερνητικής εκπροσώπου , με τις οποίες ασκούσε σκληρή κριτική σε τότε ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επαινούσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έξι τουλάχιστον βουλευτές έκαναν like στην ανάρτηση Κατσανιώτη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμφωνία μαζί του: Κώστας Καραγκούνης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στέργιος Γιαννάκης, Φώντας Μπαραλιάκος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», «γαλάζιοι» βουλευτές, με πυρήνα κάποιους από τους παραπάνω συζητούν το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και να υπογράψουν επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του η κυβερνητική εκπρόσωπος να ζητήσει συγγνώμη για τις αναρτήσεις της ή διαφορετικά να της ζητηθεί η παραίτηση! «Θίγει τα ιερά και τα όσια της παράταξης, δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της εάν δεν ζητήσει συγγνώμη», αναφέρει χαρακτηριστικά στη στήλη ένας εκ των βουλευτών που συζητούν το ενδεχόμενο να αποστείλουν επιστολή για την Αριστοτελία Πελώνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Απορία προκαλεί, επίσης, το ποιος ανακίνησε το θέμα με τις παλαιότερες αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, καθώς κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο όχι απλώς να είναι «γαλάζιο» στέλεχος, αλλά να είναι και μέσα από το μέγαρο Μαξίμου!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επίθεση στο πρόσωπο της Αριστοτελίας Πελώνη αντανακλά τη δυσαρέσκεια παραδοσιακών στελεχών του κόμματος, που βλέπουν να περιθωριοποιούνται από τον «εισοδισμό» προσώπων που δεν έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία (οι προερχόμενοι από το λεγόμενο «σημιτικό μπλοκ» μάλιστα την είχαν πολεμήσει και σκληρά) και οι οποίοι απλώς –όπως αναφέρουν- «συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο πολύπειρος Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε («Άλφα 9,89») πως «δεν είναι στην ίδια τη συχνότητα» με την Αριστοτελία Πελώνη, αλλά κυρίως ότι έχει ξεπεραστεί το μέτρο με τη χρησιμοποίηση των εκτός ΝΔ στελεχών στην κυβέρνηση και το κράτος!

Πηγή: eidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)