Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Θεοδωράκι: Ο Δ. Μπίνος στον ιστορικό Ναό Αναλήψεως του ΣωτήροςΤο Θεοδωράκι επισκέφτηκε την Παρασκευή ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" Δημήτρης Μπίνος, με αφορμή τον Ακάθιστο Ύμνο στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Ιερέας του χωριού, π. Σάββας Μπιζιρτζάκης και να ξεναγηθεί στην παλιά εκκλησία του Θεοδωρακίου, την οποία έχει φροντίσει ιδιαίτερα ο νεαρός Ιερέας με τη βοήθεια και τη συνδρομή των χωριανών. Πρόκειται για έναν Ναό του 18ου αιώνα με μεγάλη ιστορία.

Όπως παραδέχονται οι κάτοικοι του χωριού, πρόκειται για έναν Ιερέα με ξεχωριστό ήθος και ευλάβειά προς το Θεό, αλλά και με αγάπη για τον άνθρωπο. Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο χωριό, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ποιμνίου του.

Ο π. Σάββας είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου, ενώ έχει διακονήσει επί σειρά ετών στο κατηχητικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ιδιαίτερα στην ενορία Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης. Υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στο Θεοδωράκι Αλμωπίας.

Ο κ. Μπίνος αφού τον ευχαρίστησε, του ευχήθηκε καλή δύναμη στο ποιμαντικό και κοινωνικό του έργο.

 
Δείτε εικόνες από παλιότερη επίσκεψη του κ. Μπίνου στο Ναό το 2017:
 
 

1 σχόλιο:

7-21