Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Χαρδαλιάς: Καταργούνται τα SMS στις 15 Μαΐου, με κωδικό 6 στην εστίαση

Χαρδαλιάς: Καταργούνται τα SMS στις 15 Μαΐου, με κωδικό 6 στην εστίαση

 

Η αποστολή SMS στο 13033 καταργείται από στις 15 Μαΐου σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το τέλος στα SMS στο 13033 έρχεται στις 15 Μαΐου, καθώς καταργούνται οριστικά, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι το SMS παραμένει μέχρι την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Παράλληλα, σημειώσε πως θα συνεχίσουμε να στέλνουμε γραπτό μήνυμα στο γνωστό πενταψήφιο νούμερο με κωδικό 6 για να πάμε σε καφετέριες και όλα τα καταστήματα της εστίασης, όπου σηκώνουν ρολά την Δευτέρα 3 Μαΐου.

Μάλιστα, επισήμανε ότι τα καταστήματα της εστίασης θα λειτουργούν χωρίς μουσική, ενώ σε αντίθεση περίπτωση, θα εφαρμοστούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Σημειώνεται, ότι το SMS στο 13033 είναι χωρίς χρέωση και πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνουμε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ'εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21