Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Guardian: Η μεγαλύτερη αναταραχή στα εργασιακά εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα

Guardian: Η μεγαλύτερη αναταραχή στα εργασιακά εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα

 
 
 
Ο Guardian παραθέτει τις πανηγυρικές δηλώσεις Μητσοτάκη, σε αντιδιαστολή με τις απεργείες και τις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη αναταραχή στα εργασιακά εδώ και δεκαετίες», τονίζει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Κάνει λόγο για «αμφιλεγόμενους εργατικούς νόμους» στο κέντρο της «οικονομικής κρίσης της Ευρώπης».

Παράλληλα, παρουσιάζει την αντίθεση μεταξύ των λαϊκών κινητοποιήσεων που έγιναν ενάντια στο νομοσχέδιο και των ενθουσιωδών δηλώσεων εκ μέρους των Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν και Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η κεντροδεξιά διαχείριση του Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο οδήγησε σε δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση, που επισημαίνει ότι οι νέες ρυθμίσεις φέρνουν πολλά χρόνια πίσω τα εργασιακά κεκτημένα στο όνομα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ΕΕ», υπογραμμίζει ο Guardian.

Και παραθέτει τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: «Βαπτίζετε τον Μεσαίωνα, Διαφωτισμό στη λογική της περισσότερης δουλειάς, λιγότερης αμοιβής, χωρίς προστασία».

Προσθέτει, δε, πως ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε να ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις, εάν νικήσεις στις επόμενες εκλογές.

«Σε μία χώρα με ζωντανή παράδοση στους εργατικούς αγώνες, με τους συνδικαλιστικούς φορείς να διοργανώνουν μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις, μένει να φανεί εάν τα μέτρα που εισάγει το νομοσχέδιο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο», υπογραμμίζει ο Guardian.

Η κυβέρνηση «αντιμετώπισε σφοδρή αντίσταση στο νομοσχέδιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι αναστρέφουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα της ευελιξίας και των υπαγορεύσεων της ΕΕ που διαβρώνουν τη νομική προστασία», καταλήγει.

GUARDIAN 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)