Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Φωτιά στη Σταμάτα: «Γλείφουν τα σπίτια οι φλόγες» - Μήνυμα 112 και εκκένωση οικισμού

Φωτιά στη Σταμάτα: «Γλείφουν τα σπίτια οι φλόγες» - Μήνυμα 112 και εκκένωση οικισμού

 
 
Μαίνεται η φωτιά στη Σταμάτα. Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Στις αυλές των σπιτιών έχει φτάσει η φωτιά στη Σταμάτα σε πυκνό δάσος. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται καθώς η φωτιά ακόμα δεν μπορεί να περιοριστεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση από το 112.

Στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού «Γαλήνη», ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και πολύ δύσκολη και οι φλόγες "γλείφουν" και σπίτια».

Λόγω της πυρκαγιάς η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)