Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκλονιστικές εικόνες από την επική έξοδο: Χιλιάδες Αφγανοί εγκαταλείπουν τη χώρα περπατώντας στην έρημο [video]




 

Εικόνες μαζικής μετανάστευσης Αφγανών στην έρημο όπου συναντώνται τα σύνορα του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και του Ιράν

Ένα βίντεο δείχνει την πραγματικά επική κλίμακα της εξόδου των Αφγανών που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να κατευθυνθούν προς τα δυτικά, αφού πλέον το Αφγανιστάν ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, oι επικές σκηνές της μαζικής μετανάστευσης μέσα από την έρημο, όπου συναντώνται τα σύνορα του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και του Ιράν, δείχνουν ένα ατελείωτο ποτάμι ανθρώπων να προχωρά ανάμεσα στα βουνά.

Για τους Βρετανούς πολιτικούς που ανησυχούν για την εισροή μεταναστών στην Ευρώπη, οι εικόνες αυτές θα επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους τους. Για αυτούς τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, ο αρχικός τους προορισμός θα είναι πιθανότατα η Τουρκία, η οποία απέχει περισσότερα από 1.000 μίλια μέσω του Ιράν, και από εκεί πολλοί ελπίζουν να έρθουν στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Video Player

Ένας μετανάστης που πραγματοποίησε πρόσφατα το ίδιο ταξίδι δήλωσε ότι το τμήμα που φαίνεται στο βίντεο είναι στο τέλος ενός τετράωρου ταξιδιού μέσα από δύσβατη περιοχή, όπου οι Αφγανοί πρόσφυγες, αφού ταξιδέψουν για λίγο μέσω Πακιστάν, συνεχίζουν το ταξίδι τους με Ιρανούς λαθρέμπορους.

Είπε: «Αυτοί είναι οι πιο φτωχοί άνθρωποι, επειδή υπάρχουν άλλοι τρόποι που περιλαμβάνουν λιγότερο περπάτημα, αλλά αυτές οι διαδρομές κοστίζουν περισσότερο». Το ταξίδι των Αφγανών ξεκίνησε από την Nimruz, την πιο αραιοκατοικημένη επαρχία του Αφγανιστάν, που καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από ερήμους και βουνά.

Ο μετανάστης που περιέγραψε το ταξίδι του κατά μήκος της ίδιας διαδρομής ανέφερε: «Μετά από περισσότερες από τέσσερις ώρες περπάτημα, φτάσαμε σε μια κοιλάδα και περιμέναμε το σκοτάδι. Γύρω στις 10 το βράδυ ήρθαν Ιρανοί και ζήτησαν από όλους έναν κωδικό ή μια λέξη-κλειδί. Στη συνέχεια, αφού ο καθένας βρήκε τον λαθρέμπορό του, χωριστήκαμε σε ομάδες, κάθε ομάδα με τον δικό της λαθρέμπορο. Στη συνέχεια κινηθήκαμε προς το Ιράν, η μία ομάδα μετά την άλλη. Πέρασα με αυτόν τον τρόπο αρκετές φορές στο παρελθόν. Παλαιότερα υπήρχαν ίσως 200 περίπου άνθρωποι, αλλά αυτή τη φορά επικρατούσε χάος. Χιλιάδες ήταν εκεί. Είδα γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, μωρά, ηλικιωμένους άνδρες. Θυμάμαι τον ήχο από το κλάμα των μωρών που αντηχούσε στα βουνά».

Με πληροφορίες από Daily Mail ethnos.gr

Αναρτήθηκε από το: hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)