Super League: Με ανατροπή και γκολάρα στο 88′ ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΠαναθηναϊκόΤο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League 1 άρχισε με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει στο 6′ με τον Παλάσιος και να παγώνει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως δεν τα παράτησε, βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη, η οποία τον διατηρεί στο -9 από τον Ολυμπιακό.

Ο Ίνγκασον ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς στο 77′ και ο Σάστρε αυτός που τους έδωσε τους τρεις βαθμούς με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα στο 88′.

Ο αγώνας άρχισε ακριβώς όπως θα ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού στο 6′ ο Παλάσιος πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς, μπήκε στην περιοχή και με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πασχαλάκη, ανοίγοντας το σκορ (0-1). Ο,τι καλύτερο για τους πράσινους, σοκ για τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι μετά το 10λεπτο άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και πήραν την κατοχή της μπάλας.

Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να πιέζουν σιγά-σιγά και στο 25′ είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά στάθηκαν άτυχοι με το οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά του Τσόλακ, τον οποίο είχε βρει ωραία ο Μουργκ. Όσο κοντά έφτασαν οι γηπεδούχοι στο 1-1 όμως, άλλο τόσο έφτασαν και οι φιλοξενούμενοι στο 0-2 στο 28′ με την κεφαλιά-ψαράκι του Σάντσες και την απόκρουση του Πασχαλάκη.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για μια επαφή που είχε ο Τσιγγάρας, ο οποίος γλίστρησε, με τον Αϊτόρ αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε τίποτα μετά την εξέταση του VAR και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Γιοβάνοβιτς να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 41′, βγάζοντας τον τραυματία Λούντκβιστ και βάζοντας τον Βιτάλ.

Βελτίωση στο β’ μέρος και ανατροπή με γκολάρα στο 88′

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ο ΠΑΟΚ, για τον οποίο είχε μπει ο Μπίσεσβαρ αντί του Μουργκ, πατούσε καλύτερα και μετέφερε το παιχνίδι προς την εστία των πράσινων, ψάχνοντας τον τρόπο για να ισοφαρίσει. Και τελικά τον βρήκε στο 77′, χάρη και στην άμυνα των φιλοξενούμενων που δεν απομάκρυνε τη μπάλα μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Έτσι, ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα και ο Ίνγκασον από κοντά βρήκε δίχτυα και έγραψε το 1-1, βάζοντας ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης. Μια νίκη που ήρθε τελικά, αφού στο 88′ ο Σάστρε με σουτάρα από τα 30 μέτρα που πήγε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά έσκασε μέσα από τη γραμμή, έκανε το 2-1.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82′ Σβαμπ), Τσιγγάρας (64′ Σίντκλεϊ), Μουργκ (46′ Μπίσεσβαρ), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64′ Άκπομ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (68′ Αγιούμπ), Ρούμπεν, Λούντκβιστ, Αϊτόρ (80′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (80′ Καρλίτος), Ιωαννίδης (68′ Γκατσίνοβιτς).

     ΠΗΓΗ  Newsbeast