Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Σε ποια προϊόντα εξετάζει η κυβέρνηση τη μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Σε ποια προϊόντα εξετάζει η κυβέρνηση τη μείωση του ΦΠΑ στο 6%
 
 
Η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση εξετάσει τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε βασικά διατροφικά είδη.

Η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε ορισμένα προϊόντα προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή των Βαΐων (17/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, η μείωση του ΦΠΑ θα αφορά σε βασικά αγαθά και αυτά είναι το ψωμί, το αλεύρι, το γάλα, τα μακαρόνια, το ρύζι, η ζάχαρη και το ηλιέλαιο.

Μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα έχει προαναγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε πει στις 10 Απριλίου πως τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη.

Έτσι, σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε τονίσει: «Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι, είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του και άλλους παράγοντες. Εξ όσων γνωρίζω, μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Ακόμα, ο ίδιος είχε προσθέσει: «Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν "κατοστάρηδες". Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)