Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Αιχμάλωτος των Ρώσων και δεύτερος Βρετανός κομάντο που πολεμούσε στη Μαριούπολη

Αιχμάλωτος των Ρώσων και δεύτερος Βρετανός κομάντο που πολεμούσε στη Μαριούπολη (βίντεο)
Ο 48χρονος Σον Πίνερ εμφανίστηκε στην τηλεόραση, είπε το όνομα και την υπηκοότητά του και ότι συνελήφθη στη Μαριούπολη - Θα αντιμετωπίσει περαιτέρω ανάκριση από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Και δεύτερος Βρετανός στρατιώτης συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ενώ υπερασπιζόταν την πολιόρκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Πρόοκειται για τον Σον Πίνερ, 48 ετών, ο οποίος υπηρετούσε ως «στρατιώτης με σύμβαση» στις δυνάμεις του Κιέβου που πολεμούσαν τη ρωσική εισβολή.

Μήνυμα του Πίνερ εμφανίστηκε στην τηλεόραση μετά τη σύλληψή του, στο οποίο φαινόταν ξυρισμένος και χωρίς ορατές πληγές και είπε: «Είμαι ο Shaun Pinner. Είμαι πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου. Με συνέλαβαν στη Μαριούπολη. Είμαι μέλος της 36ης ταξιαρχίας, του 1ου τάγματος Ουκρανών Πεζοναυτών. Αγωνιζόμουν στη Μαριούπολη για πέντε έως έξι εβδομάδες και τώρα βρίσκομαι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

{}

Η σύλληψή του έρχεται αφότου η Ρωσία συνέλαβε τον 28χρονο πρώην εργαζόμενο στον τομέα της φροντίδας Έιντεν Ασλίν την Τρίτη. Είχε επίσης πολεμήσει στην Ουκρανία στα ίδια χαρακώματα με τον Πίνερ. Υπάρχει ανησυχία για την ασφάλειά του εν μέσω φόβων ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να τον αντιμετωπίσει ως κατάσκοπο.

Ο Σον Πίνερ

pinner

Ο Πίνερ προβλήθηκε σε στρατιωτικό τηλεοπτικό κανάλι που συνδέεται με τον πολεμικό δημοσιογράφο Αντρέι Ρουντένκο, ο οποίος συνεργάζεται στενά με το Κρεμλίνο και τράβηξε επίσης τα πλάνα του Άσλιν.

pinner1

Ο Πίνερ, ο οποίος θα ανακριθεί από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, φέρεται να είπε στους Ρώσους ότι «δεν θέλει πόλεμο και θέλει να πάει σπίτι του».

Περιγράφηκε ως «Άγγλος μισθοφόρος που υπηρέτησε στην 36η ταξιαρχία των Ουκρανικών Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα βρίσκεται σε αιχμαλωσία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)