Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλονίκη: Ποτάμια οι δρόμοι

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλονίκη: Ποτάμια οι δρόμοι
 
 
 
Βίντεο και φωτογραφίες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει και την υπόλοιπη χώρα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου σφοδρή καταιγίδα μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά το μεσημέρι της Παρασκευής (8/7).

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, στο κέντρο της πόλης οι ταχύτητες των οχημάτων είναι ιδιαίτερα χαμηλές και απαιτείται μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω των προβλημάτων ορατότητας.

Παράλληλα, ο δυνατός άνεμος που φυσούσε «σήκωσε» αντικείμενα, μετακίνησε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσε πτώσεις κλαδιών κι ενός δέντρου δίπλα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις να επέμβει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Τα έντονα φαινόμενα υποχώρησαν με την επανεμφάνιση του ήλιου, αν και στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται νέες καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Νωρίτερα, όπως είχε δηλώσει ο κ. Λαγουβάρδος, η κακοκαιρία θα φέρει φαινόμενα πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. «Σήμερα, όμως θα επηρεάσει περισσότερο τα βόρεια. Υπάρχουν περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Πιερία, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, όπου αναμένουμε αρκετά μεγάλα ύψη βροχής».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:




παπαναστασιου 1

Θεσσαλονίκη κακοκαιρία καταιγίδα

Θεσσαλονίκη κακοκαιρία καταιγίδα

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

H επιδείνωση του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (9/7) με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας είναι:

  • οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και πιθανώς της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς
  • οι βροχές και οι καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια
  • οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα πέρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανό να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους (έως 3-4 cm)
  • οι καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια τμήματα της χώρας είναι πιθανό να συνοδεύονται και από ανεμοστρόβιλους
  • η σταδιακή ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ
Με πληροφορίες από: grtimes.gr & thesstoday.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)