Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Μετά τα καγιέν, τα… μακαρόνια!

Μετά τα καγιέν, τα… μακαρόνια!
 
 
 
 
Τι …φταίει και δεν μειώνεται ο ΦΠΑ!

«Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα» είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

-Η οριζόντια μείωση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης θα ωφελήσει αυτούς που έχουν καγιέν, «εξειδίκευσε» ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ποιος ξοδεύει περισσότερα καύσιμα; ο πλούσιος... άρα η αριστερά που θέλει μείωση του φόρου καυσίμων είναι με τους πλούσιους», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τη θεωρία της ενίσχυσης των πλουσίων αν μειωθούν μείωση έμμεσων φόρων (!), την τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποστηρίζοντας πως η μείωση του ΦΠΑ στα μακαρόνια θα ευνοήσει τους πλούσιους γιατί είναι …τρεις φορές μακαρονάδες, τρώνε περισσότερα μακαρόνια!

«Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός - δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης - έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη», δήλωσε ο φέρελπις βουλευτής της ΝΔ.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια, αν δε μου δώσεις έναν κιοφτέ σου κατουρώ την πόρτα- που λέει η νεολαία!

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)