Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Παντσέρι για Καϊλή: Πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την εκλογική της καμπάνια του 2019

Παντσέρι για Καϊλή: Πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την εκλογική της καμπάνια του 2019
 
 
Qatargate: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την κατάθεση Παντσέρι φέρνουν στο φως η «Le Soir» και η «La Repubblica».
Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το Σάββατο (25/02), όσον αφορά στο λεγόμενο «Qatargate», καθώς ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να αποκάλυψε στις βελγικές Αρχές ότι η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την εκλογική της καμπάνια του 2019.

Επίσης, σύμφωνα με το κοινό ρεπορτάζ της βελγικής «Le Soir» και της ιταλικής «La Repubblica», ο – πρώην – σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε «κεντρικό ρόλο» – όπως ανέφερε ο Αντόνιο Παντσέρι – καθώς «ήταν πεινασμένος για χρήματα» και, μάλιστα, «για μετρητά».

Αντόνιο Παντσέρι: Η υποστήριξη από το Κατάρ στην Εύα Καϊλή

Η ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών (S&D), Εύα Καϊλή, θα έμενε – σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Αντόνιο Παντσέρι – για μια εβδομάδα το 2017 ή το 2018 μαζί με τον ίδιο και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου «Mamounia», στο Μαρακές. Όλα τα έξοδα καταβλήθηκαν από τον Αμπντεραχίμ Ατμούν.

Σύμφωνα με την ομολογία του Αντόνιο Παντσέρι, αποφασίστηκε από τον Αλ Μάρι, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην Ντόχα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, να στηρίξει την ευρωπαϊκή εκστρατεία της Εύας Καϊλή – οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 26 Μαΐου – με το ποσό 250.000 ευρώ. Με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες στους ευεργέτες της αργότερα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα εντασσόταν στους βουλευτές της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι, κατά τη διάρκεια της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ευρωβουλευτής ζητούσε από τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να παρέμβει στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό σχέδιο για την απαλλαγή της βίζας όσον αφορά στην είσοδο πολιτών του Κατάρ στη Ζώνη Σένγκεν. «Δεν ξέρω αν το έκανε», αναγνωρίζει ο Αντόνιο Παντσέρι.

Επίσης, σύμφωνα με την υποκλοπή των επικοινωνιών της Εύας Καϊλή από τις φυλακές Χάρεν, φέρεται να ζήτησε από έναν συγγενή της ένα κινητό τηλέφωνο και USB, τα οποία θα φυλάσσονταν σε μία από τις κατοικίες της. Ένας από τους λόγους για την πρόσφατη παράταση της κράτησης της – άλλοτε – αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Αντόνιο Παντσέρι: Κεντρικός ο ρόλος του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει ένα πράγμα μεταξύ των δύο ακροάσεων που η «Le Soir» μπόρεσε να εξακριβώσει, δηλαδή τον κεντρικό ρόλο – όπως λέει – του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Για τον κοινοβουλευτικό του βοηθό όταν εκείνος ήταν βουλευτής, ο Αντόνιο Παντσέρι λέει ότι ήταν πεινασμένος για χρήματα, μετρητά αν ήταν δυνατόν. Ότι ήταν σε όλες τις συνεδριάσεις (ή σχεδόν) σε όλα τα ταξίδια. Ο νεαρός Ιταλός, πρώην – πλέον – σύντροφος της Εύας Καϊλή, είχε παραδεχτεί στους ανακριτέςλίγο μετά τη σύλληψή του ότι ήταν ο «διαχειριστής μετρητών» για την εγκληματική οργάνωση, κάτι που ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει πολύ συχνά.

Ακόμα χειρότερα, ο Αντόνιο Παντσέρι υπονοεί έντονα ότι μετά το 2019 και την – καθ' όλα σχετική – αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα έπαιρνε εν ολίγοις τη θέση του ως «μαέστρος» των μικρών επιχειρήσεων.

«Το καθήκον του Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν να κάνει την εσωτερική διαχείριση και να βοηθά τους βουλευτές και τους εξωκοινοβουλευτικούς να παρεμβαίνουν. Όσον αφορά σ' εμένα, επρόκειτο για μια εξωτερική δράση, διότι δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω στις συνεδριάσεις». Ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζόρτζι σημειώνει ότι «οι διαρροές στον Τύπο στοιχείων που καλύπτονται από το απόρρητο της εντολής συνεχίζονται, θα καταλάβετε ότι δεν μπορώ να συνδεθώ με τέτοιες πρακτικές».

Αντόνιο Παντσέρι: Όλα όσα ομολόγησε για το σκάνδαλο του Qatargate

Ο Αντόνιο Παντσέρι άρχισε να ομολογεί τα πάντα μπροστά στους ερευνητές της Κεντρικής Υπηρεσίας για την Καταστολή της Διαφθοράς (OCRC). Από την καλή συνεργασία του εξαρτάται η συμφωνία που υπέγραψε, τον Ιανουάριο, με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία τον Ιανουάριο. Μάλιστα, η «Le Soir», η «Knack» και η «La Repubblica» πήραν στα χέρια τους τις καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι, τόσο στις 2 όσο και στις 13 Φεβρουαρίου, καθώς και άλλα έγγραφα από τον φάκελο της έρευνας.

Έτσι, ο 67χρονος πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής ανέλυσε όλες τις πτυχές αυτού του σχεδίου διαφθοράς που φέρεται να έστησε σε βάρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προς όφελος του Μαρόκου, του Κατάρ και της Μαυριτανίας. Μερικές φορές, ο Αντόνιο Παντσέρι απαλλάσσει ορισμένους υπόπτους. Συγκεκριμένα, τον διευθυντή των ενώσεων Νικολό Ταλαμάνκα, τον οποίο ο δικαστής, Μισέλ Κλεζ, είχε αποφασίσει να αφήσει ελεύθερο την επομένη της κατάθεσης του Αντόνιο Παντσέρι που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι κατηγορούνται από τον Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με τις καταθέσεις του, έχουν ήδη ζητήσει την αντιπαράθεση μεταξύ των εντολέων τους και του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

Σε μία από τις πρόσφατες καταθέσεις του, ο Αντόνιο Παντσέρι παραδέχεται ότι έλαβε – μαζί με αυτόν που εμφανίζεται ως το δεξί του χέρι, τον δηλαδή τον Φραντσέσκο Τζόρτζι – τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ από τα τρία ξένα κράτη που αναφέρθηκαν και, μάλιστα, τα περισσότερα σε μετρητά. Μέρος αυτών των χρημάτων αναδιανεμήθηκε, σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι, σε ευρωβουλευτές και κοινοβουλευτικούς βοηθούς μεταξύ 2018 και 2022. Το Κατάρ θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος «πελάτης» της οργάνωσης, της οποίας παραδέχεται ότι ηγήθηκε . Το Μαρόκο είχε καταβάλει τουλάχιστον 180.000 ευρώ μετρητά (εκτός από δώρα και ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ μόνο στους δύο «συνεργάτες» των Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ο πρώην ευρωβουλευτής εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα, τον οποίο είχε ήδη «βάλει στο κάδρο» από την πρώτη του ανάκριση μετά τη σύλληψή του, αλλά και κατά των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο, Εύας Καϊλή και Λάρα Κόμι. Επίσης, ο Αντόνιο Παντσέρι ανέφερε ότι έδωσε δώρα ή χρήματα σε δύο βοηθούς και πολιτικούς συμβούλους από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D). 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)