Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις αναρτήσεις κατά δικαστικών - Μεταξύ αυτών και του Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης 


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ανώτατους δικαστικούς. Ανάμεσά τους και αυτή του Παύλου Πολάκη για την οποία αποπέμφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν αναρτήσεις για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου με αφορμή την απόφαση για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριανος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις υπό διερεύνηση αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου,όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αποπεμφθείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αναρτήσεις του που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας, αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων καθώς και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εντολή του Εισαγγελέα περιλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο πλην αυτής του κ. Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τον βουλευτή η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει άμεσα την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσει για την μεταχείριση του κ. Πολάκη.

Εν τω μεταξύ το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με το τίτλο «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας» σημειώνει:

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)