Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: «Έδωσα εντολή για αλλαγή πορείας, το σύστημα δεν υπάκουσε», είπε ο σταθμάρχης


Παρουσία Εισαγγελέα δίνει εξηγήσεις το μεσημέρι της Τετάρτης ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λάρισας που συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης για ενδεχόμενες ευθύνες του για την τραγωδία στα Τέμπη.



Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο σταθμάρχης τόνισε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για αλλαγή πορείας, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε.
Αν και προς το παρόν τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα, οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις θα ρίξουν περισσότερο «φως».

Ο συλληφθείς είναι περίπου 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και πριν από έναν μήνα έγινε σταθμάρχης Λάρισας.

Μετά την συλλογή των πρώτων στοιχείων για την αιτία του πολύνεκρου δυστυχήματος, οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση ποινικών διώξεων που θα περιλαμβάνουν το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα που επισύρει ποινές που ξεκινούν από 10 χρόνια, και δύνανται υπό προϋποθέσεις να φθάσουν τα ισόβια.

Επίσης, η δίωξη θα περιλαμβάνει και κατηγορία για ανθρωποκτονία που θα κριθεί από τους Εισαγγελείς ο ποινικός χαρακτηρισμός της, αν δηλαδή θα είναι πλημμελημματικού βαθμού καθώς θα θεωρηθεί πράξη που έγινε από αμέλεια ή αν θα αποδοθεί στους υπαίτιους ενδεχόμενος οπότε το αδίκημα θα είναι κακούργημα.

Πηγή:documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)