Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Αποφυλάκιση και χωρίς βραχιολάκι...



Μετά την αποφυλάκιση με βραχιολάκι του Ταραμπέλα, η Εύα Καϊλή είναι η μοναδική κατηγορούμενη για το σκάνδαλο QatarGate, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, σε μια υπόθεση που συντάραξε το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και σύσσωμη την ευρωπαϊκή κοινότητα πριν από περίπου τέσσερις μήνες, οπότε και... βγήκε στην επιφάνεια.

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης και λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για τον Ταραμπέλα (προηγήθηκαν παρόμοιες αποφάσεις για τον Τζιόρτζι και τον Παντσέρι) ο Βέλγος δικηγόρος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού, μιλώντας στο ελληνικό Euronews και στην Μαρία Ψαρά, αποκάλυψε πως αύριο, 13 Απριλίου, οπότε και θα κληθούν ενώπιον των Αρχών των Βρυξελλών, οι δικηγόροι της Καϊλή θα αιτηθούν αποφυλάκιση χωρίς κανένα περιορισμό.

Ο Βέλγος δικηγόρος επιμένει στην αθωότητά της Καϊλή και υποστηρίζει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα ζητήσουν την απελευθέρωσή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί τώρα εδώ και δύο εβδομάδες, για πάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και όλες τις κατηγορίες των ανακριτών. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, διότι ούτε ο ανακριτής, ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή. Βρίσκονται στο δικό τους τούνελ, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή», δήλωσε στο Euronews o Σβεν Μαρί.

«Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι στο Βέλγιο αποφυλακίζεται μετά από τέσσερις μήνες και ότι η κυρία Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες και μία εβδομάδα, δεν έχει αποφυλακιστεί ακόμα»...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)