
Με ένα δηκτικό σχόλιο, το «Politico» αναφέρθηκε σε δημοσίευμά του, το Σάββατο (22/04), στην προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις 21 Μαΐου.
Εντούτοις, το «Politico» δεν διστάζει – πέρα από την αναφορά στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Δημοκρατίας – πως η κυβερνώσα παράταξη της Ν.Δ. βαρύνεται με σειρά σκανδάλων και κρίσιμων ζητημάτων.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει το διεθνές μέσο ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε να διαχειριστεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος ιδίως στα τρόφιμα και στα είδη βασικής ανάγκης κινείται σταθερά σε διψήφιο ποσοστό. Επίσης, η Ν.Δ. εμπλέκεται – όπως υπενθυμίζει το «Politico» – και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και επέφερε σημαντικό πλήγμα σε θεσμούς του ελληνικού κράτους
Έτσι, καταλήγει το «Politico», υπό το βάρος όλων των προαναφερθέντων ζητημάτων, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, μόνο βέβαιη δεν πρέπει να θεωρείται.
Ολόκληρο το δημοσίευμα του «Politico»
«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενέκρινε το Σάββατο (22/04) το αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να διαλυθεί το κοινοβούλιο της χώρας και να γίνουν εκλογές στις 21 Μαΐου. Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θυροκολλήθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
"Ελπίζω να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας" δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο. Η θητεία της κυβέρνησής του λήγει τον Ιούλιο.
"Οι εκλογές είναι μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι ελπίζει "οι εκλογές να είναι απαλλαγμένες από την τοξικότητα". Πρόκειται για μια ελαφρώς συγκαλυμμένη αιχμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφού, την Παρασκευή (21/03), τον κατηγόρησε για "χυδαιότητα και τοξικότητα".
Επισημαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες για οποιοδήποτε κόμμα να συγκεντρώσει την πλειοψηφία και είναι πολύ πιθανό να γίνουν και δεύτερες εκλογές. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί πιθανότατα τον Ιούλιο.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετώπισε πρόσφατα πιέσεις σχετικά με τον χειρισμό ενός θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα όπως ο υψηλός πληθωρισμός και οι τιμές των τροφίμων, ένα σκάνδαλο υποκλοπών και άλλα ζητήματα, το κόμμα του δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κερδίσει τις εκλογές».
Πηγή: ieidiseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες,
Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.
Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:
Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!
Aridaia-gegonota.blogspot.com