Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού

 

 

 

Η έκρηξη σημειώθηκε στη rue Saint-Jacques, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες και όπως όλα δείχνουν η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εθεάθησαν άνθρωποι σε φορεία να μεταφέρονται έξω από ένα φλεγόμενο κτίριο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως τουλάχιστον 16  άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

Η περιοχή εκκενώθηκε.

Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη, από διαρροή αερίου, στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτήρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Η δήμαρχος του Παρισιού έφτασε στο σημείο της έκρηξης, όπου η πρόσοψη ενός κτιρίου έχει καταρρεύσει ολοσχερώς. Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το BFMTV, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα του συγκεκριμένου κτιρίου. 

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)