Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ΑΠΕ, δεν είναι πράσινα άλογα.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΗΓΙΝΟΣ
Πρόσθεσα αφαίρεσα, δεν το μπορώ άλλο αυτό το παιχνίδι. Από την αρχή αν δεν μπουν σωστά οι βάσεις, συνέχεια διορθώνεις. Κανείς δεν ακούει πια και όλοι στο δεν βαριέσαι ανακυκλώνοντας τα ίδια λάθη.
Χρειάζεται ένα γερό ξεκάρφωμα όλος ο τρόπος σκέψης του υφιστάμενου παγκόσμιου κατεστημένου. Όλοι γνωρίζουν μα κάνουν πως δεν ξέρουν! Λύσεις υπάρχουν άλλα καθυστερούν γιατί συγκρούονται με συμφέροντα, ακόμα και ο Κουτσούμπας που ορίεται για την Θεσσαλία, υποστηρίζει τον λυγνίτη! Υπάρχει τόση ενέργεια γύρω μας αλλά είναι πολλά τα λεφτά γύρω από τα ορυκτά καύσιμα. Η τεχνογνωσία υπήρχε εδώ και πάνω από 100 χρόνια αλλά την πρόλαβε η " βιομηχανική επανάσταση" και εσκεμμένα δεν την ανάπτυξαν. Στην πρώτη λυκείου είχαμε στο εργαστήριο ένα φωτοβολταϊκό κύτταρο ίσα με ένα διευρω και όταν το βγάζαμε στον ήλιο άναβε μια λαμπιτσα συνδεδεμένη με δύο συρματακια.! Το μέλλον είναι το υδρογόνο που παράγεται από την διάσπαση του νερού σε Η2. Ο , με ρεύμα από ΑΠΕ .
Με το υδρογόνο και τον ηλεκτρισμό που θα ανατροφοδοτείται θα κινούνται τα πάντα χωρίς εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή. Τόσο απλά! Όλα τα άλλα μέτρα είναι για το θεαθειναι και για να δουλεύουν τον κόσμο που δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Ήδη σε 60 χρόνια χάθηκε η μισή βιοποικιλότητα που δεν επανέρχεται. Οι Γερμανοί αγοράζουν, άκουσον άκουσον, από το χρηματιστήριο ρύπους από άλλες χώρες, και συνεχίζουν να καίνε λυγνίτη. Τί πιο υποκριτικό και ανήθικο! Οι Κινέζοι το ίδιο και χειρότερα, ο Τραμπ λέει πως η κλιματική αλλαγή είναι παραμύθι! Πέρα από τον ήλιο και τον αέρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ όπως γεωθερμία, τα κύματα της θάλασσας κ.α.
14-9-23. Ρηγίνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)