Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Αποφεύγουν την γενική συνέλευση των Λουτρών Πόζαρ


ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ;

Αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι  όλοι την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης των Λουτρών Πόζαρ πριν τις εκλογές . Η πρώτη αναβλήθηκε γιατί , όπως αναμενότανε , δεν είχε απαρτία. Απουσίαζαν πολλοί , ακόμα και σύμβουλοι – μέτοχοι της παράταξης του δημάρχου. Από την αντιπολίτευση παρόντες ήταν μόνο Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος  και ο Λάκης Προκοπίδης .  Σήμερα Πέμπτη είναι η επαναληπτική, αλλά εκτιμάται ότι ούτε και αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί, για τον ίδιο λόγο: Στρίβειν δια τη μη απαρτίας.

Η ατιπολίτευση φέτος κατηγόρησε κατά κόρον την παράταξη  του δημάρχου που είναι και πρόεδρος στην επιχείρηση των λουτρών για σωρεία παραβάσεων . Πρώτο και κυριότερο η ανακαίνιση του αναψυκτηρίου  των Λουτρών που κατά την άποψή της κόστισε υπέρογκα και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται τέτοια ποσά. Έκανε κατάτμηση και εδωσε τις δουλειές με απ ευθείας αναθέσεις , κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο και εκτός από διοικητικές κυρώσεις, επισύρει και ποινικές διώξεις.

Κατηγόρησε κατά κόρον  τον Χ. Μπάτση για ρουσφετολογικές προσλήψεις  με δίμηνα προς άγραν ψήφων.

Τον κατηγόρησε ακόμα ότι έκανε  απ ευθείας αναθέσεις υψηλών ποσών για προμήθειες και  εργασίες με γνώμονα την άγρα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για τις εκλογές.

Αυτά είναι μόνο μερικά που του  καταλόγισαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τώρα είναι υποχρεωμένοι  να καταψηφίσουν τα θέματα για να υποστηρίξουν όσα κατηγορούσαν τον Χ. Μπάτση. Σε διαφορετική περίπτωση δικαιώνουν τον δήμαρχο για τον τρόπο που διοίκησε  και όσα υποστήριζαν τα έκαναν για στείρα αντιπολίτευση , όπως τους ανταπέδιδε και ο ίδιος τις κατηγορίες που εξαπέλυαν εναντίον του .

 Αν καταψηφίσουν , τμπαίνουν ελεγκτές του δημοσίου οι οποίοι θα κάνουν φύλλο και φτερό τα πάντα. Εξέλιξη που δεν γνωρίζει κανείς που μπορεί να φτάσει.

Ήδη πληροφορίες φέρουν  αρκετούς από την παρατάταξη του δημάρχου να έχουν χάσει τον ύπνο τους

Το πιθανότερο βέβαια είναι  να οδηγηθούν σε Τρίτη επαναληπτική γενική συνέλευση η οποία θα γίνει με όσους παρόντες  θα παρευρίσκονται, μετά τις εκλογές. Τότε ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιχείρησης των  Λουτρών   και οι συνεργάτες  του μπορούν τ να τα ψηφίσουν όλα μόνοι τους και να είναι ...όλοι ευχαριστημένοι.

Το μεγάλο κώλυμα , σύμφωνα με πληροφορίες , αλλά και εκτιμήσεις , που η αντιπολίτευση αποφεύγει την γενική συνέλευση

και την –πολύ έως  αναγκαστική καταψήφιση των θεμάτων -  είναι το γεγονός  ότι  προσδοκά  την βοήθεια της παράταξης του δημάρχου ,που θεωρεί  ότι όπως όλα δείχνουν  πλέον   θα μείνει εκτός β΄γύρου  , στις επαναληπτικές εκλογές  υπέρ τους.

 

                             ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

1. Υποβολή και έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01/01/2022 - 31/12/2022 και των επ' αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τη διαχείριση της χρήσης 01/01/2022 - 31/12/2022.

3. Εκλογή ελεγκτών (τακτικών και αναπληρωματικών) για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01/01/2023 - 31/12/2023 και καθορισμός της αμοιβής τους.

4. Έγκριση Αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2022

5. Προέγκριση Αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2023

6. Έγκριση Αμοιβών των εντεταλμένων συμβούλων του Προέδρου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2022

7. Προέγκριση Αμοιβών των εντεταλμένων συμβούλων του Προέδρου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2023

 

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΑΦΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΣΟ ΑΙΣΧΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΛΆ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)