Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Επίθεση Βερβεσού σε Χατζηδάκη: Δεν ξέρει πού είναι τα δικαστήρια

Κωστής Χατζηδάκης  

 

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών απέναντι στο φορομπηχτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τον πρόεδρο του ΔΣΑ να απασφαλίζει κατά του υπουργού Εργασίας.

Την ώρα που πολλές κοινωνικές ομάδες ετοιμάζονται να μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων κατά των φορολογικών ρυθμίσεων που τσουβαλιάζουν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες, ο Κωστής Χατζηδάκης έφτασε στο σημείο να... ασκήσει και επαγγελματική κριτική δηλώνοντας σε πρόσφατη συνέντευξή του «αν δουλεύεις 10 χρόνια και βγάζεις λιγότερα από τον υπάλληλό σου, τότε κάτι λάθος πάει, γιατί δεν κάνεις κάτι άλλο, δεν πας να γίνεις υπάλληλος να παίρνεις τα λεφτά του υπαλλήλου σου. Δεν θα καθόμαστε να κοροϊδευόμαστε και να κρυβόμαστε πίσω από το λαϊκίστικα κλισέ και να εξοργίζουμε ανθρώπους που είναι πράγματι χαμηλά αμειβόμενοι και να τους βάζουμε να πληρώνουν και παραπάνω φόρους. Εγώ έχω συνειδησιακό θέμα, όποιος δεν έχει, έχει τη δική του συνείδηση».

Απαντώντας σε όλα αυτά ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, δε μάσησε τα λόγια του και κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό ότι τα είχε όλα έτοιμα ως παιδί του κομματικού σωλήνα και τώρα κάνει κριτική και χαρακτηρίζει ως φοροφυγάδες όλους τους δικηγόρους.                

«Χτυπάει τους φτωχοδιάβολους. Δεν έχει δικηγορήσει μια μέρα στη ζωή του δεν ξέρει που είναι τα δικαστήρια δεν ξέρει πως βγαίνει το μεροκάματο τα είχε όλα έτοιμα παιδί του κομματικού σωλήνα έπαιρνε τις κομματικές και τις κυβερνητικές αποζημιώσεις και ζει τόσα χρόνια πλουσιοπάροχα δια μέσου της κομματικής του ένταξης. Και έρχεται τώρα και ονοματίζει συλλήβδην όλους τους δικηγόρους φοροφυγάδες» δήλωσε μιλώντας στο Open για να προσθέσει ότι τα μέτρα του Κωστή Χατζηδάκη είναι χειρότερα από τα μέτρα του Γιώργου Κατρούγκαλου γιατί τότε οι πιο μικροί δικηγόροι είχαν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)