Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

«Φούντωσε» η δυσαρέσκεια των πολιτών μέσα σε δύο μήνες...




«Καμπανάκι» για την κυβέρνηση η δυσαρέσκεια της κοινωνίας που αυξάνεται αισθητά μέσα σε δύο μήνες. «Αλαζονεία» εντοπίζουν στους χειρισμούς της κυβέρνησης, αρνητική κριτική και για την στάση στη Μέση Ανατολή. «Ηχηρά» μηνύματα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του ALPHA και της ALCO παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων...

Στο ερώτημα «είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση», το 52% απαντά «καθόλου», ποσοστό αυξημένο κατά 8 μονάδες από τον Σεπτέμβριο 2023. «Λίγο» ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 19%, επίσης μειωμένο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. «Αρκετά» και «πολύ» ικανοποιημένοι απαντά το 25%. 


Επιπλέον, το 55% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, ενώ το 35% δηλώνει πως «όχι».

Αρνητικά αξιολογούν την κυβέρνηση και στη στάση της στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής, με το 43% των πολιτών να θεωρεί πως η στάση της κυβέρνησης δεν υπηρετεί την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας, έναντι 40% που υποστηρίζει το αντίθετο. 

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε ποσοστό 42%, θεωρούν πως ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να ανακαλέσει και να μην προχωρήσει στις διαγραφές Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. Αντιθέτως, να επιμείνει στην πρόταση του για διαγραφές ζητά το 38% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
 


Αντίστοιχα, όσοι διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ λέει το 45% έναντι 34% των ψηφοφόρων του κόμματος που πιστεύει πως πρέπει να αποχωρήσουν δημιουργώντας ένα άλλο κόμμα. 


 

1 σχόλιο:

  1. Αυτά είναι σάχλες. Κούλη μην ακούς τίποτα. Όοοοοοοοοοτι και να τους κάνεις τα ζωντανά πάλι σούζα θα κάτσουν. Ξέσκισέ τα και μη δίνεις δεκάρα για αυτές τις σάχλες. Είσαι τεράστιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)