Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Βουλή: Σκληρό πρέσινγκ στην κυβέρνηση για Τέμπη και κράτος Δικαίου – «Εκμεταλλεύεστε την τραγωδία», απαντά ο Βορίδης

 Βουλή: Σκληρό πρέσινγκ στην κυβέρνηση για Τέμπη και κράτος Δικαίου – «Εκμεταλλεύεστε την τραγωδία», απαντά ο Βορίδης

Σε υψηλούς τόνους και με την αντιπολίτευση να εξαπολύει μύδρους για Τέμπη και Κράτος Δικαίου και την κυβέρνηση να σηκώνει το γάντι κάνοντας λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας, ξεκίνησε και συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και την οποία συνυπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ πήρε πρώτη το λόγο με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παραβιάζει κατ΄ εξακολούθηση το κράτος Δικαίου και πως η εικόνα του φιλελεύθερου ηγέτη που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από το δυστύχημα των Τεμπών και την κυβερνητική διαχείριση της υπόθεσης.

Ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα πως «η συγκάλυψη είναι η πρώτη σας φύση», ενώ αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση πως διαδραματίστηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών μίλησε «για μπάζωμα, ξεμπάζωμα και μονταζιέρα».
Παράλληλα κάλεσε τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να πει όλη την αλήθεια για το ποιος έδωσε την εντολή μετακίνησης 300 κυβικών υλικού από τον τόπο της τραγωδίας και τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που θέτει η αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου.
«Εσείς κυβερνάτε αυτή τη στιγμή, εσείς κυβερνούσατε όταν έγιναν οι υποκλοπές, έσείς όταν παρακολουθούνταν το μισό πολιτικό σύστημα, εσείς όταν έγινε το έγκλημα ων Τεμπών, εσείς πρέπει να παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία και ο λαός», είπε ο κ. Παππάς καταλήγοντας πως η μόνη λύση είναι «να γίνουν εκλογές και βεβαίως με παρατηρητές, οι οποίοι θα ενημερωθούν προηγουμένως ότι υπήρξε εξαγωγή στοιχείων των εκλογέων».

«Αντεπίθεση» από τον Βορίδη

Το βάρος της κυβερνητικής αντεπίθεσης σήκωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι με ψέματα, χαλκεύσεις, συκοφαντίες, άσχετες συνδέσεις, υποψίες και υπαινιγμούς , επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας.
«Το σύνολο της αριστερής αντιπολίτευσης επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό ως οιονεί δικτάτορα, όταν έχουν ενισχυθεί οι δικαιακοί θεσμοί στην χώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον κ. Παππά ως εισηγητή, λέγοντας ότι είναι κρίμα που δεν εκλέχθηκε και ο κ.Παπαγγελόπουλος για μα είναι συμπληρωμένο το σετ της υπεράσπισης του κράτους δικαίου. «Από δύο υπουργούς που έχουν καταδικαστεί για ζητήματα λειτουργίας του κράτους δικαίου και ο τότε πρωθυπουργός έχει ομολογήσει ότι υπήρξε απόπειρα στησίματος της Δικαιοσύνης και δημιουργίας ενόχων, θα περίμενα χαμηλότερους τόνους», ανέφερε ο κ.Βορίδης.

Μέχρι τα ξημερώματα η συζήτηση

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 τα ξημερώματα, ενώ η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπη με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των περισσοτέρων πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία.

Στο κατάλογο των ομιλητών έχουν εγγραφεί 175 ομιλητές, στοιχείο που αφενός φανερώνει το μεγάλο ενδιαφέρον για τη συζήτηση, αφετέρου αποτελεί ένδειξη ότι οι συνεδριάσεις θα είναι μαραθώνιες. 

Πηγή:dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)