Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Το βαρύ πένθος «δίχασε» Το Καρατζοβίτικο Καρναβάλι

 

Το τροχαίο δυστύχημα  της Τρίτης κοντά στην Μηλιά και ο θάνατος των δύο νέων παιδιών που βύθισε στο πένθος την Αλμωπία,  είχε ως αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό να προκαλέσει  συζητήσεις  στην τοπική κοινωνία   για  το εάν πρέπει ή όχι να διεξαχθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Σαββάτου.

 Το απόγευμα της Τετάρτης μετά την κηδεία των δύο παιδιών που έγινε στην Κωνσταντία .Ακολούθησε σύσκεψη ανάμεσα στα μέλη της Δημοτικής αρχής, όπου και αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο Τάσος Θεοδωριδης (Τσερκέζος) ο οποίος και πρότεινε την ματαίωση της παρέλασης λόγο πένθους.  Ωστόσο η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν  να γίνουν κανονικά  οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι.

Για την σύσκεψη δεν υπήρξε  κάποια επίσημη ανακοίνωση , αλλά μόνο «διαρροές» σε μερίδα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου . Γεγονός που προκάλεσε διάφορες ερμηνείες  .

 

Στο μεταξύ . το ‘ολο θέμα  έχει αρχίσει να παίρνει περίεργες και απρόσμενες διαστάσεις. Αρκετά γκρουπ φέρονται  έτοιμα να αποσύρουν την συμμετοχή τους στην παρέλαση του καρναβαλιού . Υπάρχουν δε προτροπές σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι γίνονται προτάσεις  και σε άλλα γκρουπ να μην  συμμετάσχουν. Δεν παύει να υπάρχει και μια μερίδα   που καλεί  τον κόσμο ,μέσα από σχόλια στο διαδίκτυο  να σαμποτάρουν τις εκδηλώσεις και να μην παραβρεθούν. Άλλοι κύκλοι εμφανίζουν ότι το όλο τραγικό συμβάν  γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες. Κάτι που φυσικά είναι αδιανόητο και δύσκολα πιστευτό

1 σχόλιο:

  1. Εάν ένα από τα παιδιά ήταν κάποιου δημοτικού συμβούλου θα γινόταν κανονικά η παρέλαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)