Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Αθώος για την καραντίνα της Φούστανης ο Πέτρος Σαμάνδης

 

 Μετά από ολιγόλεπτη ακροαματική διαδικασία στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης  αθωώθηκε ο Πέτρος Σαμάνδης διευθυντής του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ και διαχειριστής της ιστοσελίδας μας  για την φαιδρή κατηγορία της δήθεν παραβίασης  της καραντίνας που είχε κηρυχθεί η Φουστανη στις 1 Απριλίου 2020 .

Στις 2 Απριλίου 2020 ο Π. Σαμάνδης είχε μεταβεί στον χώρο που ήταν το αστυνομικό μπλόκο για να ρωτήσει εάν μπορεί ως δημοσιογράφος να εργαστεί στο ραδιόφωνο στην Αριδαία . Ο επικεφαλής τον ενημέρωσε  ότι δεν ήταν γραμένος στην κατάσταση με τα πρόσωπα που δικαούνται να μπαίνουν και να βγαίνουν στην Φούστανη. Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα προς αρμόδιες αρχές  προέκυψε πλήρες αδιέξοδο. Έτσι αποφάσισε να επιστρέψει ξανά στο σπίτι του. Μετά από μία ώρα  ομάδα 15 αστυνομικών , χωρίς να φοράν καμιά ειδική στολή για προστασία από τον ΚΟΒΙΝΤ -19,  πηγε να τον συλλάβει  στο σπίτι του  για παραβίαση  της καραντίνας επικαλούνη σχετική προφορική εντολή  του τότε αλλά και σημερινού   λίαν φιλοκυβερνητικού Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας . Με την σχετική δικογραφία  μάλιστα παραπέμφηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο , στην Έδεσσα .Η δίκη αναβλήθηκε, όπως και μετέπειτα από σχετική αναβολή  ορισθείσα Τρίτη  στην οποία καταδικάστηκε ερήμην με έξι μήνες φυλακή.

Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με την τότε εγκύκλιο Χαρδαλιά απαγορευότανε η είσιδος και η έξοδος από τα Διοικητικά όρια της Φούστανης . Κάτι που δεν έκανε ποτέ ο κατηγορούμενος. Κάτι που το γνώριζαν και οι πέτρες . Η όλη ιστορία δίνει την εντύπωση  ότι μάλλον άλλοι ήταν οι λόγοι. Όπως και οι αστείοι ισχυρισμοί της τότε διοικησης Μπάτση , ‘οτι ξέχασαν πως ο Π. Σαμάνδης μένει στην Φούστανη  και δεν τον ανέγραψαν στην σχετική κατάσταση.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης που εκδίκασε την έφεση του,  δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως  και  τον αθώωσε ομόφωνα

3 σχόλια:

  1. Φυλακή όλοι έπρεπε να πάνε όλο τό κράτος και Αυτοί που σέ πήραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντελώς σουρεαλιστική κατάσταση. Τουλάχιστον στο τέλος πρυτάνευσε η λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΙ ΨΥΔΟΜΑΡΤΗΡΕΣ ΠΩΣ ΝΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)