Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Αξιοποίηση της ηλιακής ενέργεια από τον Δήμο Αλμωπίας

 

 

Με αφορμή επιστολή του Αντιδημάρχου Αλμωπίας Πέτρου Τσαρκνιά προς τα σχολεία , αναγνώστης μας επισημαίνει τα εξής :

 Θέτω κάποιες πληροφορίες  που πιστεύω  ότι ενδιαφέρουν  όλους τους πολίτες του Δήμου.

Αφορούν σε μια άκρως "τρελή ιδέα" του δήμου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία. Το "τρελό" βρίσκεται στον τρόπο χρηματοδότησης και ποιους θέλει να βάλει να συμμετάσχουν σε αυτήν(μια και ο ίδιος δηλώνει αδυναμία). Ακόμα και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς!

Παρακαλώ δείτε το έγγραφο που έπεσε στην αντίληψή μου και στάλθηκε στα σχολεία έχει ως εξής:

Από: ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ

Date: Κυρ 21 Απρ 2024 στις 11:50 μ.μ.

Subject: Ενημέρωση για εγκατάσταση ΦΒ συστήματος στις στέγες των σχολικών κτιρίων

To: ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Καλημέρα,

μετά την ληψη ομόφωνων αποφάσεων από τα ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας ,για την υποβολή αίτησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αλμωπίας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

 

Την περίοδο αυτή και για πολύ λίγες μέρες ακόμη (πιθανόν μέχρι τις 15 Μαϊου), υπάρχει η δυνατότητα σε όλους τους κατόχους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, να αιτηθούν και εφόσον εγκριθούν να εγκαταστήσουν στη στέγη της σχολικής μονάδας φωτοβολταϊκό σύστημα, ισχύος μέχρι 10 kW.

 

Για την υποβολή της αίτησης ,από τη πλευρά του Δήμου σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αίτηση με τα στοιχεία που απαιτούνται και σε αυτή τη φάση απαιτείται η καταβολή του αντιτίμου εξέτασης φακέλου από τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ποσού 475,00€ περίπου, το οποίο πρέπει να καλυφθεί από την σχολική μονάδα (συνηθίζεται να καλύπτεται από τον Σύλλογο Γονέων ή Διδασκόντων).

 

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί (σε διάστημα περίπου 2 μηνών), υπογράφεται η σχετική σύμβαση, με χρονική διάρκεια υλοποίησης 12 μήνες.

 

Το κόστος για το ΦΒ σύστημα σήμερα, ανέρχεται στα 1000 - 1100 € ανά εγκατεστημένο kW.

 

Έχουμε τη δυνατότητα, να εγκαταστήσουμε από 1 εως 10 kW , ανάλογα με τις οικονομίες κλίμακας και υπάρχει δυνατότητα μη υλοποιησης της επένδυσης, χωρίς επιπτώσεις.

 

Το συνολικό κόστος δυστυχώς είναι απαγορευτικό για τον Δήμο και θα πρέπει να αναληφθεί από κάποιον χορηγό, δωρητή, κάποιον ανεξάρτητο φορέα, σύλλογο κτλ.

 

Ο Δήμος μας μπορεί να υποβάλει το αίτημα, να συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες και να υποστηρίξει τις σχολικές μονάδες στην εξεύρεση πόρων.

 

Το σημαντικότερο όφελος από την ενέργεια αυτή είναι, το φιλοπεριβαλλοντικό μήνυμα που δίνουμε στους νέους μας, το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και το οικονομικό όφελος για τα σχολεία μας , άρα για όλους μας, από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Το πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η έγκαιρη υποβολή της αίτησης και η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, ειδικά για την περιοχή μας.

 

Άμεσα λοιπόν θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, όσες Σχολικές Μονάδες επιθυμούν.

 

Ήδη κάποια σχολεία έχουν δηλώσει την θετική τους πρόθεσή να ολοκληρώσουν την επένδυση, με χρήματα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων .

 

Να γίνει σαφές, πως η συμμετοχή και η υποβολή αίτησης είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ.

 

Για τυχόν διευκρινίσεις, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού

Τσαρκνιάς Πέτρος

16 σχόλια:

  1. Η απώτεροι σκοποί Κεραμέως- Πιερακάκη και γενικώς του συστήματος Μητσοτάκη να ξεμπερδεύουν με τη Δημόσια Εκπαίδευση δια μέσου της επιβολής χορηγών, βρίσκει πρόθυμους "λαγούς" στην αυτοδιοικητική "αριστερά" Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ομόφωνων αποφάσεων από τα ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας"! 🥺🥺🥺
    Ουτε μια / ένας δεν ειδε τίποτα περίεργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ***Το πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η έγκαιρη υποβολή της αίτησης και η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, ειδικά για την περιοχή μας.***
    Εδώ είναι το ζουμί. Τι είναι ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ; Γιατί πρέπει να τον εξασφαλίσει η περιοχή μας; Ποιοι το επιζητούν και ποιους ενδιαφέρει άμεσα;
    Ποιους μπορούμε να βάλουμε με μαζικοτητα να επιχειρησουν την εξασφαλιση και διευρυνση του ηλεκτρικού χώρου;
    Τα σχολεία είναι μια θαυμάσια περίπτωση.
    Η εκπαίδευση στην υπηρεσία του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σημαντικότερο όφελος από την ενέργεια αυτή είναι, το φιλοπεριβαλλοντικό μήνυμα που δίνουμε στους νέους μας.
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνηθίζεται, λέει, να καλύπτεται από τον Σύλλογο Γονέων ή Διδασκόντων. Κοίτα πόσες συνήθειες τελικά υπάρχουν εμπεδομένες και τυχαίνει απλώς να μην τις παίρνουμε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι είναι αυτός ο ηλεκτρικός χώρος που έχει τόση σημασία για την περιοχή και γιατί εξασφαλίζεται μόνο με την φέσωμα γονέων και εκπαιδευτικών; Κι αν δεν συμμετάσχουν αυτοί τι θα συμβεί; Οι καθηγητές και οι γονείς κρίνουν το ενεργειακό μέλλον της Καρατζόβας δηλαδή; Και τι άλλο έχει κάνει ο Δήμος για τον ηλεκτρικό χώρο που είναι το μέγα ζητούμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης μια ριζοσπαστική ιδέα είναι να επενδύσουν οι υγειονομικοί σε αξονικούς τομογράφους στα νοσοκομεία, οι στρατιωτικοί σε F-35, οι μούτσοι σε ταχύπλοα οχηματαγωγά, οι αεροσυνοδοί σε Boeing 787.
    Η νέα επιχειρηματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητά μου παιδιά τσάμπα αναρωτιέστε πολύ λόγος για το τίποτα. Μην ανχεστε. Τα σχολειά στα χωριά έχουν μια πενταετία ζωή λειτουργίας οπότε δεν χρειάζονται τίποτα. Τώρα για συνέχιση το καθεστώς Μητσοτάκη να παίρνει μίζες από τα φωτοβολταϊκό τα βάζει στα σχολεία. Και σε λίγο θα τα κάνει υποχρεωτικά θα τα δείτε στην πορεία γιαυτό όλοι στις ευρωεκλογές δαγκωτό γιατί το κρυφό σχολείο έρχεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο δήμαρχος δεν οφείλει μια δημόσια εξηγηση πριν ζητήσει από τους γονείς και εκπαιδευτικούς να κάνουν την Πράσινη Επανασταση; Όλο αυτό τον εκφράζει και ήταν προγραμματικη του διακήρυξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα Πάσχα έρχεται που να προλάβει με τις δουλειές και τις λαμπάδες...

      Διαγραφή
  10. τι να πει αυτα ερχονται απο αθηνα απλη προωθηση εκανε.ειπαμε ΚΛΙΜΑΤΙΚΕς ΑΛΑΓΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΝΑ ΑΛΟΓΑ .ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕς ΑΠΟ ΦΟΛΤΟΒΟΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ.ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΘΥΤΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΙςΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μάλλον δεν διαβάσετε καλά, είναι ενημέρωση και η συμμετοχή είναι προαιρετική, το γραφουν με κεφαλαία γράμματα. Εαν δεν έστελναν ενημέρωση κάποιοι θα έγραφαν ότι δεν τους ενημέρωσαν. Επίσης αυτός που του έπεσε στην αντίληψη η ενημέρωση, γιατί δεν γράφει το όνομά του ; ανώνυμος είναι στη ζωή του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δεν είναι απλή ενημερωση μάθε ελληνικά και δες και τα σχόλια μπας και καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
      2. Εσύ ονοματακι δεν εχεις; Ανώνυμος είσαι στη ζωη σου;

      Διαγραφή
  12. πόση μιζέρια ρε λεβέντες, και ύστερα σας φταίνε οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχου μωρέ ειδε μιζέρια. Θες για να μην είσαι μίζερο να γινεις "επενδυτης" και "χορηγός"στη στεγη του σχολείου Κρανιάς;

      Διαγραφή
  13. Δυο μέρες παρατηρώ να σέρνεται ένα θέμα που αξίζεις προσοχής. Κόσμος σχολιάζει, συζητήσεις έξω γίνονται...
    Κανένας αρμόδιος όμως δεν έχει φιλοτιμηθεί να πει δυο λέξεις,
    -Οι επιτροπές παιδείας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ομόφωνα συνηγόρησαν; Ήταν σε γνώση τους;
    Ο ίδιος ο δήμαρχος είναι γνώστης και θεωρεί όλη τη διαδικασία και μεθόδευση είναι τζάμι;
    Κι αν κανείς δε φιλοτιμείται να πει κάτι μήπως εσείς που του δώσατε έκταση και με τη δημοσιογραφική ιδιότητα μήπως να ζητήσετε να κάνουν λίγο στην πάντα τη σνομπαρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)