Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η «κούρσα» για την εκλογή αρχηγού

 


– Ο αιφνιδιασμός Ανδρουλάκη, οι δελφίνοι και η έκπληξη Δούκα



Την κόντρα επίθεση με άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, απέναντι στους επίδοξους διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δείχνει να επιλέγει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται έτοιμος να «σηκώσει το γάντι» απέναντι στους αμφισβητίες, οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο για την εκλογή και ανάδειξη αρχηγού άμεσα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, την ερχόμενη Τετάρτη (19/06), στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες πλέον εντός του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (14/06) το iEidiseis. Όταν και αποκάλυψε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει άμεσα σε εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας έτσι να βάλει τέλος στην κομματική εσωστρέφεια που κατακλύζει την Χαριλάου Τρικούπη και απειλεί να επιφέρει τεράστιο πολιτικό κόστος στο Κίνημα.


Τα βλέμματα πλέον στρέφονται, αρχικά, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. Οι φωνές της αμφισβήτησης, όπως έχουν εκδηλωθεί με δημόσιες τοποθετήσεις τους, εμφανίζονται να καταλογίζουν στον Νίκο Ανδρουλάκη πως το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να περάσει μπροστά από τον περιορισμένο εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής (09/06) αν και αύξησε τα ποσοστά του κόμματος. Επί της ουσίας, καταλογίζουν στην ηγεσία του κόμματος πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν δείχνει ικανή αυτή την στιγμή να καρπωθεί περισσότερα οφέλη από το «γκρέμισμα» της Ν.Δ. και τη συνεχή πτώση, όπως αποτυπώθηκε στις ευρωκάλπες, της Κουμουνδούρου εστιάζοντας, μάλιστα, στο γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ έχασε το κομβικό στοίχημα της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές.

Κομβικό, επιπλέον, δείχνει να είναι το Πολιτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης καθώς εκεί αναμένεται όχι μόνο να ανοίξει τα χαρτιά του ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις εξελίξεις που θα «τρέξουν» από εδώ και πέρα εντός της Χαριλάου Τρικούπη. Στη συνεδρίαση αναμένεται να οριοθετηθούν και τα «στρατόπεδα» της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Τους υποστηρικτές της ηγεσίας Ανδρουλάκη αλλά και τους αμφισβητίες, τους επικριτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τους επίδοξους δελφίνους.

Στις εξελίξεις που αναμένεται να «τρέξουν», εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποια, τελικά, πρόσωπα θα αναμετρηθούν μαζί του για τα σκήπτρα της Χαριλάου Τρικούπη. Τρία κορυφαία στελέχη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Παπανδρέου έχουν ζητήσει ήδη κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Θα είναι κάποιος εξ αυτών; Οι πληροφορίες θέλουν και τους Μανώλη Χριστουδουλάκη, Παύλο Χρηστίδη, Μιχάλη Κατρίνη, Μιλένα Αποστολάκη να «ζυγίζουν» όλα τα ενδεχόμενα και τις επόμενες κινήσεις τους στην εσωκομματική σκακιέρα. Ο Χάρης Δούκας, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρεί τις εξελίξεις, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου θα εκθέσει την άποψή του για όλα όσα συμβαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την Κυριακή των ευρωεκλογών. Σε κάθε περίπτωση το «Games of Thrones» του ΠΑΣΟΚ μόλις έχει αρχίσει…

1 σχόλιο:

(3)