Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ενιαίο συνομοσπονδιακό κόμμα ζητάει ο Τσίπρας - Και Διεθνές Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων

 Ενιαίο συνομοσπονδιακό κόμμα ζητάει ο Τσίπρας - Και Διεθνές Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων

 

 
 Μαζί με τον Ζάεφ θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνάντηση σοσιαλιστών, πρασίνων και αριστεράς!

Υπέρ ενός ενιαίου συνομοσπονδιακού κόμματος σοσιαλιστών, πρασίνων και αριστεράς στην Ευρώπη τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ινστιτούτο του- επειδή, όμως, δεν το είχε στη γραπτή ομιλία του πέρασε στο ...ντούκου!

Είναι δε σαφές πως το ίδιο μοντέλο έχει στο μυαλό του και για την Ελλάδα, όπως άλλωστε προκύπτει καθαρά και από την τοποθέτησή του στο διήμερο Συνέδριο του Ινστιτούτου του: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και ο μεγάλος όγκος των ανένταχτων του χώρου σε ένα μεγάλο ενιαίο συνομοσπονδιακό κόμμα. Αλλιώς, όπως προειδοποίησε, οι ηγεσίες των κομμάτων που δεν θα εργαστούν στην κατεύθυνση αυτή θα ξεπεραστούν από τις εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, προτείνει (ή προαναγγέλλει;) μια ακόμα μεγάλη πρωτοβουλία: Να συγκροτηθεί ένα Διεθνές Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων, όπου θα υπάρχει η όσμωση των προοδευτικών δυνάμεων, όπως ακριβώς έγινε το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα. Ώστε να πολλαπλασιαστούν οι κοινές πρωτοβουλίες σοσιαλιστών, πράσινων, αριστεράς και προοδευτικών ανένταχτων προσωπικοτήτων.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ, άλλωστε, αναμένεται να αναλάβουν όχι απλώς πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του, αλλά να βρεθούν και στην ηγεσία που θα αναδειχθεί, καθώς αναγνωρίζεται ο

σημαντικός τους ρόλος στις διεργασίες που βρίσκονται εν εξελίξει στην Ευρώπη. Στη γηραιά ήπειρο εξάλλου η αριστερά διασπάται, οι σοσιαλιστές δεν πήγαν καλά και οι πράσινοι υπέστησαν ήττα.

ΥΓ1: Μάλλον έχει ειδική σημασία και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα υπέρ της «σύγκλισης των δημοκρατικών δυνάμεων» με έμφαση στις δυνάμεις των σοσιαλιστών, των πράσινων και της αριστεράς.

ΥΓ2: Αναλυτικότερο ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες. 

Πηγή: dnews.gr

3 σχόλια:

  1. Αδέρφια πασοκτζήδες του ορθόδοξου αλλά και του διαμαρτυρομένου πασόκ και σύντροφοι ρεμάλια της νέας αριστεράς σας αγαπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα η κλεφτουριά έβλεπε με θαυμασμό τα ρεμάλια.

      Διαγραφή
  2. Πώς γίνεται ξαφνικά σε όλη την Ευρώπη να μαζεύονται όλα τα δήθεν προοδευτικά αριστερά φιλελεφθερα κόμματα. Εεεεεεε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ρεμάλια ο κόσμος ξύπνησε στον αγύριστο όλοι σας μας κάψατε εμάς και τα παιδιά μας. Βρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)