Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Η Νέα Αριστερά Πέλλας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

 



Σ υ ν ε χ ί ζ ο υ μ ε !

Τα εκλογικά αποτελέσματα της 9ης Ιουνίου, με το ρεκόρ της αποχής και τη μεγάλη άνοδο της Άκρας Δεξιάς (30% περίπου στο Ν.Πέλλας!), χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για τη δημοκρατία. Γι’ αυτήν την κατάσταση φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση, η οποία αποδοκιμάστηκε στις κάλπες. Η πολιτική της Δεξιάς αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.

Για τη Νέα Αριστερά το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών και των δυνατοτήτων μας. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματός μας σε όλη την Ελλάδα θα συζητήσουμε συλλογικά και συγκροτημένα, με συντροφικότητα και ειλικρίνεια, και θα κάνουμε τον απολογισμό μας, για να αλλάξουμε ό,τι πρέπει να αλλάξει, για να διορθώσουμε ό,τι πρέπει να διορθωθεί.

Από την αρχή βέβαια γνωρίζαμε ότι ο δρόμος που διαλέξαμε δεν ήταν εύκολος. Ήταν όμως επιβεβλημένος από τις αρχές, τις αξίες και την ανάγκη να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια της Αριστεράς απέναντι στον ευτελισμό και την αντιπολιτική. Ήταν και παραμένει μια ιστορική ανάγκη. Για να συνεχίσει να υπάρχει η Αριστερά. Ανανεωτική, ριζοσπαστική, μαχητική και ανοιχτόμυαλη. Με βάση αυτές τις αρχές πορευτήκαμε αυτούς τους λίγους μήνες από την ίδρυση του κόμματός μας. Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με απαξιωμένη την πολιτική, με ελάχιστα μέσα στη διάθεσή μας, με αποκλεισμό από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, απέναντι σε συκοφαντίες και fake news. Η Αριστερά όμως πάντοτε στα δύσκολα κρίνεται.

Με βάση αυτές τις αρχές τα μέλη και οι φίλοι του κόμματός μας έδωσαν και την εκλογική μάχη. Με ανιδιοτέλεια, με αυταπάρνηση, με ήθος και αξιοπρέπεια. Όπως αρμόζει στην Αριστερά. Σφίγγουμε το χέρι και ευχαριστούμε από καρδιάς τους πολίτες που έδωσαν μαζί μας τον τίμιο αυτόν αγώνα, που εμπιστεύθηκαν και ψήφισαν τη Νέα Αριστερά.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, κρατάμε ως θετικά στοιχεία του προεκλογικού αγώνα στην Πέλλα τις επαφές που είχαμε και τους δεσμούς εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε με πολλούς πολίτες, τις συζητήσεις που οργανώσαμε για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, την εναλλακτική πολιτική πρόταση που καταθέσαμε, τις κομματικές οργανώσεις που στήσαμε και τα γραφεία που ανοίξαμε, το καλύτερο, σε σχέση με το πανελλαδικό, ποσοστό που πετύχαμε, τη συντροφικότητα που κατακτήσαμε, τις εμπειρίες που αποκτήσαμε.

Μια μάχη χάθηκε.
Ο σπόρος όμως έπεσε. Ο αγώνας συνεχίζεται.
Η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει!
Γιατί για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας!

Νέα Αριστερά Ν.Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)