Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Επίταξη γιατρών εντός του μήνα προετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Επίταξη γιατρών εντός του μήνα προετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης
 

 Επίταξη γιατρών από τα τέλη Ιουλίου μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας.

Σε επίταξη που ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «υποχρεωτικότητα» θα κληθούν κάποιοι ιδιώτες γιατροί περί τα τέλη Ιουλίου και για μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν, ώστε να βοηθήσουν νοσοκομεία της περιφέρειας χωρίς την ειδικότητά τους.

Θα πρόκειται κυρίως για ιδιώτες παθολόγους ιατρικών συλλόγων της περιφέρειας όπου το οικείο νοσοκομείο έχει έναν ή κανέναν παθολόγο για να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη μεταξύ των μελών της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις αλλά με το πλαίσιο του όλου εγχειρήματος να έχει τεθεί και να στηρίζεται στον Νόμο Πλεύρη «περί έκτακτων αναγκών». Βεβαίως δεν έχουμε ούτε πανδημία, ούτε κάποια φυσική καταστροφή αλλά ούτε και πόλεμο. Αλλά η παντελής έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων από κάποια περιφερειακά νοσοκομεία, θα θεωρηθεί ως τέτοια.

Το θέμα αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις και ένα ...ταραχώδες καλοκαίρι με τους γιατρούς να κινητοποιούνται μαζικά και συντεταγμένα και τους οικείους ιατρικούς συλλόγους να τους στηρίζουν.

Ειδικά δε για τους παθολόγους, από τη μία πλευρά προσπαθούν από ΠΙΣ και άλλα θεσμικά όργανα να πείσουν νέους πτυχιούχους Ιατρικής να επιλέξουν την Παθολογία για ειδικότητα κι από την άλλη, με τις κινήσεις αυτές του υπουργού Υγείας, απομακρύνεται κάθε πιθανότητα να επιλέξει τη συγκεκριμένη ειδικότητα ένας νέος. 

Πηγή:ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Τι,δηλαδή απέτυχαν όλα τα δημοκρατικά και πρωτοποριακά μέτρα;Omg και 5 lol.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)